the flipflop life

2015-03-16
06:45:41

känner mig lite begränsad
 


Jag har de senaste dagarna kännt  mig lite deppig av flera anledningar. En är att resan redan är över , en annan är att jag och Ker inte lyckades pricka in varann i Bangkok och det tredje är min engelska. 

Alltså jag pratar ju bra engelska, men  det är flera gånger som jag vill säga något på svenska och måste översätta det och så kan jag inte. Jag menar, jag kan alltid hitta på något som betyder ungefär det men kan lixom inte det engelska uttrycket och då tappar det ofta sin slagkraft. Det handlar mest om slangord. Tillexempel fethajja. Eller orka!  

Såklart kommer jag inte på några fler exempel nu men har hur som helst kännt mig låst... 

Har varit några dagar i Bangkok och jag som trodde att den här stan inte kunde bli mer crazy än förra året hade fel i astronomiska proportioner. 

Allt är MER i år. På lördagsnatten var det nästan på gränsen till otäckt. Så mycket folk, fylla, fight och försäljning. Det säljs allt från elefantbyxor, droger, kvinnor, mango, falska pass och diverse hantverk. 

Söndag var lugnare, bättre stämning. Dock inte särskilt mycket tystare.  Jag bor på ett hotell mitt på partygatan, jag hör precis allt klart och tydligt in i rummet. Husfrid och så vidare. Tacka vet jag öronproppar! 

Har inte gjort någon vidare sightseeing här. Mest legat vid takpoolen och göttat mig med alla andra svenskar som också pressar. 

Har fönstershoppat lite men faktiskt inte köpt någonting. Kläder har jag ju så att det räcker och blir över 10 gånger om och nåt annat känns inte värt att släpa hem. 

Njuter av god mat och färsk frukt i några dagar till och den 18e kl 16 är tanken att jag ska vara på svensk mark igen. 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: