the flipflop life

2013-05-31
14:26:08

Det blev sol idag!
Yeey! Har legat ute hela förmiddagen. (Gick faktiskt upp redan vid halv tio när jag insåg att det var soligt)
Det är så skönt i värmen och syrenen doftar så gott nu! Har lyssnat klart på "den Äldste" också. Ska börja på Brisingr om jag inte somnar i solstolen.
Imorgon är det sommar. 1a juni. Väldigt mycket att göra på jobbet och alla är stressade över den här rotiga beställningen. Vi får se hur det går. Det är också 3 år sedan jag tog studenten imorn. Herregu. Vart har tiden tagit vägen?

2013-05-31
00:54:00

Trött hungrig och grinig
Dagens tre ledord. Har varit på riktigt dåligt humör idag. Blev väckt 06 av att någon ringde och sedan la på, somnade om men var ändå skittrött när klockan ringde vid elva.

Tog mig upp och sprang 9km i regnet = gjorde inte mitt humör bättre. Dyngsur och dålig fart på benen. Håll och ingen motivation.

Solen tittade fram någon minut innan jag skulle till jobbet, vilket i och för sig var vackert. Vattendropparna på allt det gröna reflekterades så fint. Men tråkigt att det regnade precis hela dagen fram tills dess.

Väl på jobbet var det som om jag lämnat hjärnan hemma. Allt gick bra och så, men kände mig hela tiden efter. Inga initiativ kom till mig och inte heller fanns det någon energi i mina steg. Kvällen släpade sig fram.

Nu har jag ätit lite yoghurt och ska sova. Hoppas på soligt väder imorgon! Imorgon är det sista maj. Igår var det en månad sedan jag började jobba här. Värst va tiden går.

2013-05-28
15:12:30

Ørekroken, Storesand och halvvägs till Bølingshavn
 
Det här är lite av vad mina ögon skådade på dagens löptur. Såg även en Örn (och hörde det fina skriet som jag känner igen från att ha kollat på Bernad och Bianca i Australien), några vackra "oljiga" skalbaggar och en strandskata.  Har Josefin att tacka för den nya rundan hon berättade om. Väldigt tjusigt! 9 snabba km blev det. 
 
Nu har jag hängt upp en tvätt, tvättat mig själv och slängt in mina converse i maskinen. Hoppas på att de får tillbaka sin forna glans. Ska käka lite tacos till middag och sen blir det jobb. Ikväll är det jag som håller i taktpinnen då Hovisen är ledig. Spännande! 

2013-05-27
21:44:49

Tält
Igår grillade jag och Jakob, det var riktigt nice. Börjar komma över språkbarriärerna mer och mer nu. Snart pratar jag danska också! 
 
Idag var det dags att sätta upp det stora partytältet på parkeringen på jobbet. Där ska det vara konserter i sommar. Tältet ska rymma 250 sittande människor + scen och bar. Sjukt stort. Tur att vi var många som hjälptes åt. Lägga golv, resa pelare, trä i tältdukar och slå fast i marken. Lite som att sätta upp ett förtält fast 20 gånger större. 
 
"PUUUUULL" "NOOOO" "WAAAIT" "NOOONONONO" "HELP" "NO" "COME ON" "PUSH" Var några av de vanligaste utropen. 
 
Vid 15.30 slutade jag och Josefin medan de starka grabbarna gjorde klart de sista. Vi svitchade om kläder och drog ner till stranden och badade lite. Vilken skillnad det var på vattnet på södra sidan. Säkter 2-3 grader varmare än på norr (förra helgen)! 
 
Vi grillade lite nu på kvällen och åt tzatsiki och sötpotatis till. Sjukt gott!
 
Nu dusch sen sängen. Trött idag!

2013-05-26
18:22:36

Mors dag är det ju idag
Ja denna dagen, icke att förglömma!
Mors dag. Grattis lilla mamma!

2013-05-26
17:26:58

SS - Solig Söndag
Suttit på terassen hela eftermiddagen. SÅ nice. Invigde nya baddräkten också. Skönt och uppfriskande!

Nu ett glas vin i solen, Jakob kommer snart. Tror vi ska grilla lite! :)

2013-05-26
02:24:34

Hektiskt
Idag blev jag väkt ca 7.30 av en lite 3 årig söt gutt. Han bankade och bankade på dörren. Sedan hörde jag hans mamma ropa: neej fel hytteeee! och så sprang han ivägg. Såg bara hans lilla kalufs sticka upp i dörrfönstret. 
 
Vid halv elva låg jag i soffan och hör hur någon börjar banka på huset och skriker BANK BANK BANK lite som Skrollan. 
Jag går och öppnar och den lilla killen blir skiträdd och springer iväg.Fel hytte igen antagligen. Haha. Tror jag vet känslan. Som när man var liten och tog "fel" hand på affären eller nåt.

Körde sedan till strömstad för att handla lite. Där var det KAAAOS! Otroligt mycket bilar. Jag är på ett sätt glad att jag var själv för ingen kunde stressa mig när jag skulle försöka krångla in mig i en parkeringsruta. Men det fanns ju inte heller någon som kunde hjälpa mig.
 
Det här är kön in till systemet. Fler än jag som var törstiga. Herreguu. Fick stå i kö UTANFÖR i tio minuter, sedan gå som på ullared (har inte varit där jag vet, men som jag tror att det är ) där inne. Inte stanna, inte vända, inte fundera. Bara plocka och gå vidare. Nästan bara norrmän också hehe.
 
Körde sedan snabbt hem igen för att jobba. Första kvällen med riktig A la Carte för mig idag. Hade hela två helt egna sällskap. Sålde in min första 7-rätter med vinmeny till det ena bordet och 5-rätter med vinmeny till andra bordet. Det var kul! Smakade på vaktel och vaktelägg, blåmussel- och färnkolsoppa, och oxsvans- och rödlökskompott. Väldigt gott alla tre! 
 
Imorgon är ledig dag. Ska nog tvätta lite och på eftermiddagen kanske vi ska spela (läs: titta på) volleyboll! 
 

2013-05-24
12:46:21

Grillkväll
 
Härligt att bli inbjuden på middag! Grillning med Josefin, Jonatan och Jakob. JJJ och så jag. 
Mycket trevligt, samtalsämnen mellan himmel och jord piggar upp. Jag sov kvar hos Josefin och kom just hem. Fint väder idag med men lite blåsigt och bara 12 grader, så stannar nog inne.
 
Jobb ikväll, det blir skoj!

2013-05-22
14:57:13

Rabarberpaj
Som rubriken antyder så är det något gott i görningen. Tänkte ta mig an och baka en liten paj. Lite för att pigga upp stämningen.

Kollar på glee och får någon slags nostalgikänsla och en stark känsla av att "jag-vill-vara-med-och-göra-nåt-i-grupp-nu"
Alltså när de sjunger och dansar tillsammans så blir jag så avundsjuk. Jag vet att det är på låtsas och att ingen kan göra synkroniserad dans och sång helt random på en klassisk skolgård i high school, men jag vill. Jag vill vara där, känns gemenskapen som de känner, och kunna dansa och sjunga såklart. Det ser så kul ut. Jag är imponerad och avundsjuk. Men det är på film. Inget mer, verkliga livet är inte riktigt så synkat.

Jag frågade igår när min roomie skulle flytta in, och nu är det visst inte förrän i MITTEN på juni. Jag trodde det var i början.... Nåväl. Klarar mig väl själv, men hade vart roligare med sällskap (och billigare hyra... )

2013-05-21
15:16:06

trötta ben


pumpat benen en timme i löpspåret. gick mycket bättre idag än i förrgår, förbättrade min tid med 11 minuter!
back on track igen.

nu snabbt in i duschen och sen ska jag jobba :)

2013-05-21
03:08:58

natta
mitt i natta. snart morgon. det börjar ljusna, men fortfarande mörkt. helt stilla, helt tyst, så när som på en ensam fågel som kvittrar. det doftar sommar, det är ljummet ute. det här ögonblicket vill jag spara för alltid. så fridfullt, så fint.

2013-05-20
18:22:56

Vad gör man utan internet i 24 timmar?
Ja, det blev stömavbrott här igår, och då ballade internet ur så har varit utan i 24 timmar!! Katastrof. Och det strular fortfarande, online offline online offline hela tiden. hrrm.. Irriterande deluxe!
 
 
Hoppas att det ordnar sig. Lördag och söndag har varit fantastiskt fina dagar vädermässigt. Igår blev det till och med ett dopp i havet. Första riktiga för i år, om man inte räknar med det blöta torrdräktsbadet i februari. Det var kallt men refreshing! Så härligt det är här vid havet. Åh. När jag ska bosätta mig på riktigt någonstans vill jag bo vid havet. 
Sooooola och bada!
 
Lyxade till det med den härmiddagen till Eurovision song contest. HAHA. Kan jobba lite på upplägget till nästa gång. Det var GOTT.
Bakade en kladdkaka när hag kände mig lite uttråkad. Det bästa med att bo själv är att man får lämna så mycket smet man vill i bunken och slicka upp allt själv.
 
ESC då. Ja showen var ju grym! Petra Mede tyckte jag var riktigt bra som host, men låtarna. Vad skickade folk in för bidrag egentligen?? Ja. Men jag gillade iallafall danskan, så rätt låt vann åtminstone! :)
 
 

Sommarklänningen på och partymusik i lurarna!

Jag älskar när avocadon är så där fantastiskt perfekt mogen innuti som den känns och ser ut på utsidan. Gårdagens middag.
 
Igår jobbade jag, men innan jobbet tänkte jag att jag skulle ta mig en springtur, premiär för utan-jacka-springet. Oh herre gu. Man baah: eeeh är det redan JULI!? Det var så sjukt varmt. eeh. Tänkte springa milen, men nä. efter 7 km flåslunk gav jag upp. Långsamt tempo och heeeelt slut när jag kom tillbaka. Ja det blev ju ett träningspass iaf. Får springa tidigare eller senare nästa gång. 
 
Idag var jag och Josefin in till Fredrikstad och Gamlebyn. Fint var det. Trots moln. Vi kikade i några små pluttinutt butiker och en av dem blev jag helt frälst i! Hygge Lykke hette den. SÅÅ mycket fint. Lär bli fler besök dit. Käkade lunch på "Mormors cafe" och snackade. 
 
Ikväll blir det lugnt, ska laga lasagnette och kolla på Glee. Fjärde säsongen redan!? WHaat??. Once upon a time är slut, och ja. Det blir nog en säsong till om jag känner ABC rätt. Får se om jag gidder att kolla in den mä. Men jag bara måååååste ju veta hur det ska gå för människorna i Storybroooke. ehehee.

2013-05-18
14:33:26

Lördag
Gårdagen gick finnemang! Det var riktigt kul att jobba och både jag och Jakob imponerade och briljerade. Väldigt nöjda gäster och glada servitörer.

Avslutade kvällen med ett glas vin med Jakob och Josefin. Vi satt UTE kl tolv på natten i t-shirt och det var inte ens lite kallt. Invigde min veranda och jag hoppas att det här blir en fin tradition. Nu närmar sig sommaren alltså. Idag går jag omkring i blommig klänning och bara ben. Sommarvärme och sommarsol.

Lagade lax i citronsås till lunch- det blev en höjdare!

Ikväll är det Eurovision. Det kommer jag säkert titta på, vad annars ska jag göra på min lediga kväll?

NU: Ut i solen igen. Sedan ska jag nog ta mig till byn för att handla och kanske ta en springtur på stranden. Who knows. :)

2013-05-16
23:07:58

Bättre sent än aldrig
Tog mig tillslut ut på en tur. Tänkte först springa i backen, skulle bara ta ett uppvärmningsvarv först. Men sen var det så vackert ute att jag ville springa längre. Så sagt och gjort. Det blev en tur på 9,6km och bara backen en gång. Det gick ju bra det med. Träffade på några gäss, två rådjur och sjukt söta kalvar och lamm. Nu känns det att våren verkligen har kommit. Gräset är grönt, björklöven håller på att väcklas ut. Det är ljumna vindar och fåglarna slutar aldrig kvittra.
 
 
 
 
 
Imorgon är det 
17 MAJ. Stor dag på restaurangen. Första dagen för mig där vi inte har förbokade sällskap utan a la carte gäster. Ska bli kul men jag äl väldigt nervös. Pluggat in morgondagens meny och vinlista nu på kvällen. 
 

Kamskjell og asparges med hummersaus
Blåskjell- og fennikelsuppe
Ovnsbakt laks, urtesmørsaus 
Helstekt indrefilet av gjøkalv, timiansjy
Assortert ost
Sitrusmousseline i nøttekurv
Sjokoladedelicekake 

Og så noen gode viner:

Prosecco, Zardetto 

Greco Beneventano 2012 

Vermentino 2011, Moris Farms

Mandriolo Rosato 2012, Moris Farms 

Hvaler Gjestgiveris Jubileumsrødvin

Casa Emma 2010, Chianti Classico 

Recioto di Soave 2009 DOCG, Fattori  

Quinta Nova 2006 LBV 

 

2013-05-16
10:59:00

Äntligen sol på min lediga dag!
 
 
Här ligger jag INNE i soffan. Lite trott och jaa, huvudvärk från gårdagen. Gårdagen spenderades i Strömstad tillsammans med Josefin, handlade lite och käkade lunch. Blåsigt och lite småregnigt var det, Strömstad har nog en bättre sida skulle jag tro!

När vi kom tillbaka bakade jag lite snabbt en rabarberpaj som vi sen tog med till Roman. Vin dans och sång. Mycket trevligt.


Ska fixa lite med mina blommor idag. Kanske en löptur också. Who knows.

2013-05-16
00:08:05

HEJA
Har varit i Sverige idag. Strömstad. Inte så fint dock, just idag. Regnigt och blåsigt. Men fick lite handlat och lunch med Josefin. Fint med chaufför också!
Kvällen spenderades hos Roman. TREVLIGT! Vin och mat och Captain Morgan. Spelades många gamla dängor på youtube och dansades en hel del fuldans. Heja!

2013-05-14
23:02:53

Bloggar
Jag följer en blogg lite sporadiskt, och här ( http://thoughtcatalog.com/2013/date-a-boy-who-travels/ ) är ett inlägg som jag tyckte så himla mycket om. Tänk inte så mycket på själva meningen "date a boy...." för det är inte det jag gillar med det. Utan själva argumenten varför. För det beskriver så väl varför jag vill resa. Det beskriver så exakt varför jag älskar människor jag träffar när jag reser. Den träffar mig rakt i hjärtat och jag känner igen mig i så många situationer som författaren beskriver som *pojkens* upplevelser och känslor och tankar och vad han vill och gör. Jag känner mig inte som tjejen som letar efter en pojkvän, utan som den personen tjejen letar efter. Jag tänker kanske att hade jag skrivit texten hade jag skrivit "Find friends who travel...." och bytit ut alla "find a boy who", till "find a friend who".
Texten är rätt så lång men jag tyckte den var så värd att läsa.

2013-05-13
23:30:03

Once upon a time.....
Regning dag. Spenderat den mestadels i soffan, med undantag för toabesök och matlagning. Har gjort mackaronipudding till matlåda imorn. (älskar min frarmförhållning= den står i ugnen nu) Heja heja. Gjorde även "riktig" middag. Stekt kycklingfilé, med ris, vitlökssås, avocado, majs och morötter. Gott blev det.

Har kollat halva säsong 2 av once upon a time, därav rubriken. Och ja. Jag mindes den första säsongen som bättre. Men det är bra tidsfördriv.

Nu ska jag bara vänta tills puddingen är klar sedan är det off to bed. Jobba långpanna imorgon. Yes!

2013-05-13
03:24:30

Hoppsan
Ojdå. Blev klockan så här mycket? Jag som sa att jag skulle gå och lägga mig kl halv två. Skulle ju baaaara fixa lite till med mina bilder. Bara liiite. Ooops, Nu är klockan halv fyra snart så borde verkligen se till att hoppa i säng. Tur att jag är ledig imorn.

Kollade på Hitta Nemo idag. Läste lite om den och fann ut att den kom 2003. Shit. Minns det som igår när vi såg den på förhandsbio. Tänk att det är tio år sedan. Tänk att jag kan säga: Ja men det var ju tio år sedan! Rättså ballt.
Herregu, börjar bli gammal.

2013-05-12
21:31:00

Störande!
 Här sitter jag och försöker följa mina bloggar med bloglovin, och så visar det sig att den inte uppdateras som det ska och inte visar när nya inlägg publiceras. För att testa så la jag till mig själv, och när jag uppdaterar från datorn så visas det där. Men inte när man uppdaterar med mobilen. Det betyder att jag var tvungen att gå igenom alla bloggar som jag följer manuellt och kolla ifall de uppdaterats något. Och jag hade ju missat massor ! Jag som trodde att folk var sega på att uppdatera. Men nä Bara bloglovin som inte fungerar. I-landsproblem jag vet. Men sjukt irriterande!!
 
Konfirmationen gick bra. Men det är helt sjukt vad de kostar på. Idag var det ett sällskap på ca 40 pers. Farmor mormor och hennes moster osv. Lilla 15-åriga tjejen och nästan alla kvinliga släktingar fullt utklädda i nationaldräkt och en man likaså.
 
Först lite plockmat och apertif, sedan 4 rätter (förrät-varmrätt-ost-dessert) med tillhörande vin/saft-paket sedan kaffe och tårta. Galet mycket mat. Och mellan varje skänkning av vin, eller servering av mat så var det x-antal tal. Konfirmandens mor, konfirmandens far, konfirmanden själv och yadiyadiydai ni fattar. 
 
Sedan present öppning mellan desserten och kaffe och tårtan. Hörde i förbifarten att hon fått 34 000 nok (!!!!!!!!!!!!) i kontanter och sen massa presenter på ett bord som vi hade ställt iordning åt dem. Är det inte helt galet?? Alltså man ska kanske ta och konfirmera sig i Norge? 
 
Först ordnas en middag för hela släkten för ish 50 000 nok, sedan alla presenter på det. Heeelt sjukt tycker jag. Men kul att jobba är det. 
 
Min nya kärlek. Foi Gras. Alltså det är såååå gott. Dör lite.

2013-05-12
11:12:00

konfirmation
det som är bra med att duschens varmvatten kostar tio nok för 3 min är att det aldrig kan ta längre tid än tio min för hela duschproceduren.nu ska jag servera en konfirmation på 40 pers. kul med påkostade kalas!

2013-05-12
03:22:00

björk
nu har björken fått löv. nu är det vår! jag gjorde tjockpannkaka till lunch, det blev gött. sprang lite upp och ner i backen idag igen och nu känns det i lår, rumpa och vader vill jag lova. fantastiska gäster på gjestgiveriet idag. och fantastisk mat. har gjort två saker för första gången idag, napperat 8 gäster och ätit foi gras. det var riktigt gott, det trodde jag inte! klockan är visst kvart över tre nu, bäst att släcka och sova så att man orkar upp till jobb igen imorgon.

2013-05-11
00:10:58

Ledig dag
Idag är det fredag och jag har varit ledig. Jag har gjort massa nyttigt, handlat, diskat och tvättat två maskiner. Nu hänger det kläder högt och lågt i min lilla stuga. Jag har inget tvättställ och ute regnar det så gardinstänger, tv:n fotöljer och trappan till loftet fick duga.
 
Lyxade lite till middag idag. Räkor och avocado med hemmagjor majo. Bara champagnen och gott sällskap som saknades!
Jag älskar att bo nära havet.

2013-05-09
23:09:10

Don't stop me noooow!
Jobbat kontor idag, det var kul! 
Inga lunchgäster så spenderade den tiden med att tvätta maaaassa fönster. 
Efter jobbet åkte jag till butiken för att köpa mjölk och växla till mig lite tior till duchen men nä. Det var stängt för det är tydligen röd dag idag. Hade helt missat det (igen). Nåja. 
Istället för macaronipudding som jag tänkte laga så blev det mackaroner och bacon. Gott de mä!
 
Medan jag åt kollade jag på Sune i Grekland. Den va kul! 
Jag tänkte tvätta men maskinen var upptagen så slog på en film till, Resan till Melonien. Vilken nostalgitripp. En av mina favvo filmer från när jag var liten. Men den var lite seg så orkade inte kolla klart. Tillslut blev iallafall maskinen ledig och jag slängde in tvätten och slängde på mig själv träningskläderna.
 
Tänkte springa milen men spotify bråkade. Den hade tagit bort alla mina offline listor (på datorn med, vet inte vad som är fel?!) och det tog jättelång tid att ladda ner bara några låtar. Sprang en uppvärminings km med låten Don't stop me now med Queen. Bra låt! Men skulle varit lite tröttsamt att ha den på repeat i en timme.
 
Sprang därför tillbaka till backen vid mig så att WiFi räckte till mobilen. 10 gånger upp, 10 gånger ner. Det kändes i låren. Malin utmanade också mig i squat tävlingen idag, så bara att börja köra! 30 st blev det idag.
 
Eftersom jag inte heller hade möjlighet att växla till några tior så blev det Mabul-style på duschen. En tio-liters hink och en liten skopa. Det funka det med.
Lite disigt idag.
Backen. Ser kanske inte så mycket ut för världen men efter 10 gånger vill jag lova att flåset är uppe.
 
 
PS dödade ca 200 myror till i natt, såg dem i månskenet när jag vaknade till i och kunde in somna om ifall de skulle ha krupit upp i sängen. Kokande vatten tog död på dem. Idag har jag fixat lite droppar som skulle hjälpa så får se om det blir någon bättring.
 
 
 
 
 

2013-05-08
20:20:17

Ett renare golv och 15 bett senare.
Efter lite googlande kom jag fram till att det enda jag hade hemma mot ohyran var vatten. Ingen fun-light, kanel eller myrhus. Så sagt och gjort. Satte en kastrull på plattan.
 
Tog först fram dammsugaren för att få bort det värsta. De sprang för sina liv, några upp på mitt ben och gav mig ett par kliande bett (15 STYCKEN!! tacka vet jag xylocain) När jag dammsög noga i alla hörn så såg jag lite spindelnät. Följde det upp i fönstret och insåg då också att fönstrena var fulla med små bruna spindlar. Vad är detta för ställe?! Sög snabbt upp dem. Hittade en stor, sög upp den med och hoppas att det var boven i dramat.
 
När vattnet kokade satte jag i lite (mycket) såpa. Hällde sedan ut det över golvet och såg hur de små liven vid första kontakten med vattnet skrumpnade ihop lite och slutade röra sig. YES! Hoppas nu att deras lik varnar andra från att komma till min hytte. Här är ni inte välkomna era äckel!
 
Nu luktar det gott här inne. Och jag hoppas att jag kan sova lugnt i natt, det känns fortfarande som om det kryper på kroppen. uuuhä!
Någon som vet hur man blir av med spindlar och myror på ett mer permanent sätt?

2013-05-08
18:51:13

Myrinvation!!
Jag skojar inte, har säkert dödat 200 myror idag. Hur får man bort dem? Måste köpa myrdödare imorgon....! Nu känns det som om de kryper överallt. UÄÄHH

2013-05-07
21:32:00

Att vara ensam
Att vara ensam innebär att man har mycket tid. Tid till sig själv, tid till övers, tid till datorn, tid till saker man inte annars skulle haft tid till, tid att tänka och reflektera, tid till viktiga saker, tid till oviktiga saker. 
 
Att vara själv kan vara bra ibland. Jag måste definitivt öva på att njuta av tiden jag har för mig själv. Kunna känna glädje över saker jag upplever själv. Speciellt om jag nu ska resa på egen hand i höst.
 
Idag övade jag lite. Jag lagade mat till mig själv (inte så mycket till val om jag inte ska gå hungrig), lasagne, som jag sedan åt själv. Hade visserligen shrek på, på datorn men ändå, ett träsktroll är inte mycket till sällskap.
 
Sedan tog jag mig en kort kort springtur runt kullen jag bor på (3km) och sedan ner till vattnet. Fantastisk fin dag idag. Soligt och relativt varmt, inte så mycket vind. 
När jag kom ner till vattnet slogs jag av hur vackert det var. Jag älskar havet så det är inte svårt att charma mig när det är nära. Stilla vatten, kornblå himel, solen som sänker sig i väster, en fisk plaskar. 
 
Jag sätter mig på en bänk, njuter av synen, doften och ljuden. Men blir snabbt rastlös. Tänker på hur mycket bättre det  hade varit om någon jag tyckte om hade gjort mig sällskap. Någon att dela allt detta vackra med.
 
Jag viftar bort tankarna och försöker att tycka om att vara själv. Det slår mig att om någon hade varit med mig så hade vi antagligen pratat (om jag känner mig själv rätt så har jag svårt att vara tyst). Då hade jag kanske inte kunnat njuta lika mycket av det här stället ändå. Inte på samma sätt, inte av naturens skönhet (bla bla bla). Då hade jag kanske njutit av personens närvaro istället. Inte lagt märke till myrornas paradtåg, småfåglarnas kvitter, knastret från smäll-tången som ligger vid vattenytan, en kråkas kraxande eller kluckandet mot båtarna. Jag hade kanske bara sett havet som jag alltid sett det och hört måsarnas skri (det ljudet går inte att undvika) Det är ju också vackert i sig, men det finns så mycket mer. 
 
Jag vet inte än vad jag tycker om att vara ensam. Såklart vill jag inte vara ensam hela tiden. Men ja, att uppleva saker på egen hand ger en nya synvinklar på saker. Såklart har jag hört och sett just de där sakerna förut, men utan att riktigt lägga märke till det ändå. Det har varit viktigare saker som prioriterats, tillexempel sällskap.
 
Steg för steg kanske jag kommer närmare att faktiskt uppskatta detta. I fler situationer kanske jag blir mer och mer bekväm med att vara själv. Det är såklart inte alltid bäst att vara ensam. Oavsett vad jag lär mig av det här så tror jag att närhet till människor och djur jag tycker om alltid kommer väga högre än att vara själv. Men det skadar ju inte att  tycka om båda situationerna.
 
Det här är kanske ett av biverkningarna till att bo ensam. Istället för att prata hål i huvudet på den jag bor med om saker jag funderar på, så får jag lov att skriva ner dem. Inte så mycket respons på en dator kanske, men det räcker oftast att bara skriva ner det jag tänker på så kan hjärnan släppa det och gå vidare.
 
 
 
 
 



 


 
 
Ska montera nya brevlådan imorgon. Tills vidare får den stå på backen. Min skylt är finast av alla. NOT!

Plåster är bra till mer än bara köttsliga sår.
 

2013-05-07
14:41:10

solsken
lite bilder på blommorna jag planterade igår





fixade naglarna i solen i morse innan jobbet. hjärta på incoco!

myskatten Gråpus, han bor på gjestgiveriet.


2013-05-07
00:43:08

Tillbaka på Hvaler
Efter en helg i Arboga är jag nu tillbaka på Hvaler i min lilla hytte. Kylen och frysen är fyllda, blommorna är omplanterade, alla sakerna är ställda på plats och grillen är monterad. Jag kollade just klart på shrek och har bäddat ner mig för kvällen. Imorgon ska jag jobba och sedan tvätta och byta lakan. Spännande dag vill jag lova. Kanske avslutats den med macaroner och bacon och shrek 2.



2013-05-05
19:19:02

Grillkväll med familjen




grillspett med couscos och tzatsiki dagen till ära.

2013-05-05
11:32:00

Malin 18 år
Idag fyller Malin 18, grattis grattis till henne! 
 
Igår var jag först en sväng till Örebro för att äta frukost med flickorna. Alltid lika trevligt, tyvärr kunde vi inte stanna så länge för skulle hem och fira Malin. Innan vi åkte hem blev det lite sushi, premiär för Malin k och Elin. Tror att de gillade det!
 
Vi firade Malin med maaaaaassor med kakor och bullar och tårta. Gott! Idag blir det en vända till när kusinerna kommer.
 
På kvällen invigde Elin och jag hennes balkong med räkor och champagne, det var kalas det. Amy och Malin kom över och vi gick en sväng till källarn, Malin måste ju invigas i denna fantastiska nya värld. 
 
Dock var det ingen höjdare, (som vanligt enligt mig) Det blir vad man gör det till, men det är något med källarn som får mig otaggad!
 
Just tagit mig en dusch och ska kila upp på stan för att äta pizza. Det blir gött.

2013-05-03
12:30:41

helvetesmaskinen




One done one more to go.
Hade tänkt att växa benen idag, inför sommaren som snart är här och så. Men efter googlande på bästa benvaxet så kom jag fram till att epilering var det bästa. Eftersom min kära mor innehar en sådan tänkte jag: okej, let's give it a try!

Helskotta! Det gör så ont!!! Men eftersom jag gjort sådan djupgående research så stod det klart och tydligt på de flesta ställena: ge dig fan på det. Det kommer göra ont i början men sen kan det till och med bli skönt(????) så jag fortsatte. Har inte kommit till det stadiet ännu, får se om det sker på nästa ben. Var tvungen att ta en liten paus emellan.. Resultatet då, tja, inte lika slätt som efter rakning men det ska hålla bättre och enligt google också bli mindre och mindre behåring efter varje tillfälle. Så ja. Jag hoppas det är värt besväret. Det tar lite tid när man är rädd för helvetesmaskinen och inte egentligen inte vill trycka den mot benen. Hög musik i lurarna hjälper så att man slipper höra det hemska ljudet.

2013-05-02
23:18:00

Run run run
 
 
Fokus på långa steg idag. 8,74km på 54 minuter. 6,17min/km Märker att jag börjar få lite ont i mina knän. Undrar om det är asfaltens fel kanske... hmm.

2013-05-02
19:19:46

Arbogaaa
Nu har jag landat i hembygden. Solen sken i Karlstad (och resten av vägen också) där jag åt lite sushi i bilen. Det var gött.
Har just ätit middag och provsmakat lite av fikabrödet som ska vara till firandet av systeryster. Det blir nog kanoners det. Helgen är fullproppad med roliga saker!
Heja.

Tänkte ta mig en springrunda idag också. 3x1mil per veckan är mitt mål. Får se hur länge jag orkar hålla det uppe ;)

2013-05-01
21:40:00

Allt är stängt.
Ska packa lite att ta med hem över helgen. Ska ju köra tillbaka alla 400km imorgon. Äsch. Det går nog bra. Först ska jag ta en tur till skatteverket för att skriva in mig i detta land.

Nu sitter jag här och har just ätit mat, det kan jag tacka någon annan än mig själv för. Det är himla tur att jag har så snälla grannar och kollegor! Jobbade 12-19.30 och tänkte handla när jag slutatde men hade helt glömt att det var röd dag och alla affärer stängde kl 15, så fick lite frukt och yoghurt av en kollega och ett par ägg av grannen. TACK! Själv stog jag för musli och knäckebröd.

Nu sista delen av HP!