the flipflop life

2013-04-30
20:22:27

Valborgsmässoafton
Det blir nog ingen brasa för mig i år. Kanske tänder ett stearinljus på sin höjd. Men lika gla för de är jag.....!
Slippa stå ute och frysa. Det är soligt och fint ute, men det blåser som tusan!
 
Jag jobbade själv på lunchen idag. Det gick bra, inga svårigheter. Bara fyra gäster så det var ju piece of cake! Kul att de litar på mig så pass, hehehe.
 
Lagade lite queasadillas till lunch, (vilket jag åt till middag igår och även kommer serveras till middag ikväll) och kollade på 6e filmen om Harry Potter. Vilka filmer alltså. Känner mig som en nörd men va gör det?
 
Jag tänkte att jag måste ju vara ute lite idag när nu solen behagar att visa sig ute, så sagt och gjort, knöt på mig mina snabba skor och tog med kartan för att springa en runda. Kartan var ju inte mycket till hjälp men jag hittade tillbaka iallafall!
 
Nu ska jag skriva en inköpslista på vad jag ska köpa med mig i sverige och sen kolla på de två sista HP-filmerna.
 
 
Ha en bra kväll!
Här kommer förresten lite bilder på Hvaler Gjestgiveri bland annat.
Ingången
 
Till vänster är några av rummen, rakt fram är en av matsalarna. Havestuen.
Grishuset kallas huset till höger. Där brukar sällskap ha vinprovning med Gjestgivern.
Till vänster är verkstaden, och det är en verkstad på riktigt.
 
Gamlestuen dukat för lunch idag. Plats för 6 gäster.
Frukostsalen
Havestuen
Roman som gör vanlijsås i köket.
Från springturen idag. Kartan i högsta hugg, (som inte var till någon större nytta eftersom jag inte kan läsa kartor....)
Här kan ni se hur jag sprang. Syns kanske lite dåligt men stjärnan är gjestgiveriet, och pilen visar vägen till Fredrikstad. 
 
 
 

2013-04-29
20:38:08

Såhär bor jag.
 
Garderoben
 
Andra delen av garderoben
Jag sover också i garderoben
Köket (till höger är ingången till garderoben)
Vardagsrummet
Trappen upp till loftet.
Loftet där min framtida roomie ska bo
Här bor min granne som delar ut sitt internet
Och här bor jag. Eike stuen tror jag den kallas.
 
 
 

2013-04-28
15:55:56

Flytten
Körde hela vägen, själv, från Arboga till Hvaler. 40 långa mil i min nya bil. Men det gick bra. Inga incidenter. Max i Karlstad och sen en quicknap i en pficka och jag kom fram. Thank god för GPS. Slippa tänka på vart man ska åka också.

Bilen var smockad med grejer. Jag packade så otroligt dåligt nu igen. Mosmosmos ner i väskan. Det ska ju ändå upp snart igen tänkte jag då, nu tänker jag; varför vek jag det inte så att jag slipper stryka så jäkla mycket (läs: gå med skrynkliga kläder för att jag inte orkar stryka)

Nåväl. Nu har jag packat upp alla saker och försökt bona in mig lite i min hytte där jag ska bo i 5 månader. Den är ganska fin. Grön utsida, furu insida. Högt i tak. Ett litet rum med en våningssäng där jag sover. Ett loft för min framtida rommie. Ett vardagsrum med två fotöljer och en soffa. Tv till och med!
En liten kokvrå finns det också, som har kran med varmvatten <3

Schysst granne också, som delar på sitt internet!

I fredags jobbade jag första dagen. Ovant för serveringsarmen. Men det var kul. Otroligt nöjda gäster och fantastisk mat! Åh. Det är nog det godaste jag ätit. Smakade 5 av 7 rätter och de var alla smakexplosioner på sitt sätt. Perfekt avvägda och fint presenterade. Då är det riktigt kul att servera. När gästen blir minst lika imponerad som jag. Det känns riktigt bra, kommer nog trivas bra här.

Men jag är ingen ensam-människa. Handla själv, laga mat själv, äta själv, diska själv, sova själv. Fy farao! Känner mig kanske inte direkt ensam, jag kan få tiden att gå, framförallt när jag ska jobba på kvällen. Men så många beslut. Jag blir lat. (surprise!) Ingen mer som påverkas om jag bara äter yoghurt för att det är så tråkigt att komma på nåt att laga själv. Plus att det är svårt att laga till en person och jag har en väldigt liten kyl och frys. =Det blir mackaroner och bacon eller yoghurt.

Det kommer väl sen antar jag. Jag har bott själv för första gången, i 4 dagar nu. Än så länge ingen hit!

Hvaler verkar väldigt fint. Ska utforska en annan dag. Det finns en strand rättså nära. Hoppas på värme och sooool.