the flipflop life

2015-03-16
06:45:41

känner mig lite begränsad
 


Jag har de senaste dagarna kännt  mig lite deppig av flera anledningar. En är att resan redan är över , en annan är att jag och Ker inte lyckades pricka in varann i Bangkok och det tredje är min engelska. 

Alltså jag pratar ju bra engelska, men  det är flera gånger som jag vill säga något på svenska och måste översätta det och så kan jag inte. Jag menar, jag kan alltid hitta på något som betyder ungefär det men kan lixom inte det engelska uttrycket och då tappar det ofta sin slagkraft. Det handlar mest om slangord. Tillexempel fethajja. Eller orka!  

Såklart kommer jag inte på några fler exempel nu men har hur som helst kännt mig låst... 

Har varit några dagar i Bangkok och jag som trodde att den här stan inte kunde bli mer crazy än förra året hade fel i astronomiska proportioner. 

Allt är MER i år. På lördagsnatten var det nästan på gränsen till otäckt. Så mycket folk, fylla, fight och försäljning. Det säljs allt från elefantbyxor, droger, kvinnor, mango, falska pass och diverse hantverk. 

Söndag var lugnare, bättre stämning. Dock inte särskilt mycket tystare.  Jag bor på ett hotell mitt på partygatan, jag hör precis allt klart och tydligt in i rummet. Husfrid och så vidare. Tacka vet jag öronproppar! 

Har inte gjort någon vidare sightseeing här. Mest legat vid takpoolen och göttat mig med alla andra svenskar som också pressar. 

Har fönstershoppat lite men faktiskt inte köpt någonting. Kläder har jag ju så att det räcker och blir över 10 gånger om och nåt annat känns inte värt att släpa hem. 

Njuter av god mat och färsk frukt i några dagar till och den 18e kl 16 är tanken att jag ska vara på svensk mark igen. 

2015-03-10
04:23:00

Koh Lanta
Koh Lanta är lite som ett helvetesparadis. Det är sjukt fint och så men tror helt ärligt att det inte finns en enda fastboende här som är Thai. Däremot svenskar. Miljoner svenskar. Överallt hör man dem och ser dem. Alla sorters, backpackers, familjer, feta medelålders par, bröllopsresande, gamlingar. De stannar två veckor eller hela säsongen. Det finns svenska skolor här (inga andra nationer har en skola på sitt språk) menyer är på svenska och när man går förbi en marknad eller restaurang så blir man tilltalad på svenska. Hur illa är det inte?? 
 Dessutom :
 
 
Det är så synd tycker jag. Har återigen kommit fram till att jag inte gillar Thailand. Det har för min del gått för långt. Självklart vill jag att de ska utvecklas och  bli moderna men de behöver inte lära sig svenska och sälja självlysande mojänger i varje hörn. 
 
 
Nåväl. Stannar hur som helst några dagar till på den här överprisade platsen. Betalar 200bath för mitt rum. Det är inte så mycket men om man jämför med vad jag fick för 200bath i Ranong så är det det. Där är en säng, en fläkt och ett myggnät. Det är tillräckligt. Det finns en toalett och en dusch men inget handfat så verkar som att tvätta händerna inte är så viktigt. Det som stör mig när jag känner som att de bara mjölkar alla på pengar. Ett annat hostel tar 450bath för en säng i ett dom med fläkt. I och för dig så har de handfat så man får ju garanterat vad man betalar för! 
 
 
Var på en Thai restaurang igår. Menyn var hysteriskt rolig. Eller vad sägs om fried river och steamed crap? Jag gick för det sistnämnda och kan bara säga halleluja för ångkokta asiatiska krabbor! 
 
Nu frukost och sen strandhäng hela dagen. 
 
 

2015-03-06
04:12:08

Inga fler dyk med A one den här säsongen
Tyvärr kunde jag inte följa med på den sista resan till Black Rock, för  få gäster som anmält sig. Därför tackar jag för en fantastisk sista resa med valhaj och styr kosan mot Khao Sok. 
 
Kanske blir det några fler dyk utanför Ko Lanta innan flyget tar mig hem till Svea. 
 
 

2015-03-05
03:39:00

Några gröna väldigt sorgliga bilder