the flipflop life

2019-10-27
06:52:32

Tioman island
När en långhelg uppenbarar sig så är det bäst att bocka av en av destinationerna som ligger lite längre bort. Så efter tre dagar i skolan tog jag och Kaisa bussen till Mersing onsdag kväll för att komma till tioman island.
 
Som vanligt var resan bekväm men lång. Flera olyckor längs vägen, ingen som vi var inblandade i men såklart gör det ju att trafiken saktas ner.När en långhelg uppenbarar sig så är det bäst att bocka av en av destinationerna som ligger lite längre bort. Så efter tre dagar i skolan tog jag och Kaisa bussen till Mersing onsdag kväll för att komma till tioman island.
 
Som vanligt var resan bekväm men lång. Flera olyckor längs vägen, ingen som vi var inblandade i men såklart gör det ju att trafiken saktas ner.
Kom fram till Mersing, köpte biljetter till färjan för strax under hundringen och käkade en snabb frukost. 
 
Färjan tog oss till Tekek, den största byn på Tioman Island. Här hade vi bokat in oss på ett gulligt hostel som hette cheers. Väldigt trevligt ställe, vi hade en liten bungalow med tillhörande veranda som vi huserade i de kommande 4 nätterna. Vi bodde nära stranden och det kostade oss bara 40 kronor natten!
 
Vi hängde på stranden och snorklade och åt mat på ett ställe som kom att bli vårt stammishäng de kommande dagarna. Cabanas hette det. De hade sacosäckar att vila i, hängmattor runt omkring och fantastisk mat! Rätt så dyrt men fördelen var att man fick ta med sig egen dricka dit så man kunde njuta av ett glas vin i solnedgången. Tioman är tax free så man får ju passa på då!
 
Vaknade första natten av en otrolig ihållande klåda. 
Visade sig att några satans sandloppor lagt ägg under min hud när vi var på stranden. Aldrig i mitt liv har jag varit med om något jobbigare. 
Hade 50-60 bett på benen och jag fick stå i duschen och spola med kallt vatten för att inte riva sönder mig. 
 
Fick salvor från det lokala apoteket som såg till att äggen inte överlevde men hade ändå de där jäkla vetten i över en vecka. Vissa blev stora vätskefyllda blåsor. Riktigt äckligt. 
Men som tur var hjälpte det att vara i havet så där befann jag mig mestadels. 
Gjorde tre dyk också, två fantastiska och ett svindåligt. 
Det dåliga var vid ett vrak där sikten var låg och inte så mycket djurliv. Plus att det var så djupt att vi bara hade typ 15 minuter där nere. 
 
De andra två däremot var kanon. Fina koraller och massa hajar och sköldpaddor och stora stim med fisk.
Var både vid en ö som hette Soya Island och en annan som låg utanför Berjaya beach som hette Renggis Island. Vid den senare gjorde vi en liten avstickare för det var bara jag och min guide. Vi simmade ut längs med botten och hittade så mycket spännande därute. Critters som jag inte vet namnen på och flera olika typer av rockor, bland annat Jenkins Ray och blue spotted. Vi såg också ett löpband som någon hade sänkt för ett par år sedan som koraller och fiskar gjort till sitt hem. Både skrämmande och fascinerande. 
 
 
Var så skönt att komma ner i vattnet igen. Tror senast jag dök var i Maldiverna 2017 så det var länge sedan. Det kostade bara 350rm (800 kr typ) för tre dyk så hoppas att kunna göra några fler dyk här om tillfälle ges! 
 
Dag tre mötte jag och Kaisa upp Dora, Essi, Meri och Erin för en snorkeltur vid coral Island. Det var helt otroligt fint, både ovan och under ytan. Det gör mig så glad också att snorkelföretaget tog ansvar och berättade om vad man får och inte får göra runt ett rev. Dessutom informerade han om skadan som solkräm gör på rev så det var ju otroligt bra! Inte många som är medvetna om det när de smörjer på sig lager på lager och sedan hoppar i. 
 
Vi simmade i timmar med hajar och sköldpaddor och fisk som betedde sig helt naturligt. De har inte blivit matade eller störda av människor. Bara ett parallellt liv. Älskar det! 
 
På kvällen tog jag, Kaisa, Erin och Dora ett par drinkar och det blev rätt så sent. Men vi tog oss upp i tid även dag tre. Hängde på cabanas på förmiddagen och sedan åkte jag och Kaisa till de andra tjejernas resort vid paya Beach och chillade vid deras pool. Åt god middag och tog båttaxi hem. 
Det var väldigt dyrt att ta båttaxi men vi hittade den gulligaste mannen som hjälpte oss. Han tog fast pris oavsett td på dygnet så vi ringde bara när vi ville bli hämtade så kom han med sin lilla båt! 
 
Sista dagen spöregnade det på morgonen så vi bara städade ihop oss på hotellet och tog oss mot hamnen för att vänta i färjan som gick vid 11.30.
När vi satt där och väntade på roti och färsk äppeljuice insåg jag att jag hade glömt att betala för mina dyk. Fick löpa tillbaka, hann precis betala och löpa tillbaka innan färjan gick. Spillde ut min juice och fick äta kall roti i farten. So much för en lugn morgon. Men glad att jag kom på det i tid iallafall. 
 
 
Stranden vid Tekek 
 
 
Utsikt över inkommande regn från balkongen på cabana (långt ifrån sandlopporna) 
Paradiset
 
Coral Island 
Massvis med fladdermöss som flög omkring i skymningen och skränade 
 
 
Ett axplock av de förfärliga betten på mina ben.
När man solar i en sacosäck får man en otroligt fin dubbelhakebränna också. Den kommer bli svårt att bli av med. 
Happy diver! 😃 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: