the flipflop life

2013-10-31
14:10:19

ThrowbackThursday
271 dagar. Så länge sedan är det jag åkte till Norge, till Ålesund, för att göra en av de coolaste grejerna ever!!
Se på späckhuggare! Hur coolt!?
 
Jag minns tydligt hur jag låg och kollade ut ur mitt fönster och spanade och ville kräkas. Men sen såg jag:
Ur de enorma vågorna, så jäkla häftigt!!
Silljägarn
Fick till och med se en knölval på nära håll. Svårt att fotogravera bara......
Och Norge asså. Vilken natur! Svimmar ju nästan.
Jag har föresten uppdaterat mitt couchsurfing account och lagt till en önskan om att surfa in hos någon i Odda. För jag vill så gärna se på Trolltunga. Vandra Himmelstigen (?) och bara bli helt mesmerized av den utsikten som finns där. Hoppas på napp, antingen nu i höst eller i vår!
Lelle späckis. Komsi komsi
Ja ni ser ju! Någon som är på på en liten Norges-roadtrip?
 
Har lite svårt att greppa att det var jag som låg där i det 4-gradiga vattnet och kikade ner på de här fantastiska djuren? Att jag fick chansen. Herregud! Det är så häftigt att jag smäller av. Jag vill göra något sånt här snart igen. Vad blir nästa grej? Kanske, kanske blir det whalesharks i Fillippinerna? Hoppas. Eller threshershark i Malapasqua-området, eller manta rays någonstans i Cebu? 
 
Åh jag kan knappt vänta! Naturen. FRIKKIN' AWESOME!
 
Jag vill ju åka till Svalbard också. För att se på isbjörnar. Där är det säsong i Juli-Augusti så vi får väl se när jag har chansen att vara ledig då. Om någon känner att ja, dit vill jag ta med Marielle, så vet ni vart jag finns!
 

2013-10-30
22:56:34

jorden är rund så jag lägger mig platt
 
 
Alltså. Youtube. Vilken guldgruva! Gäller bara att vaska ordentligt!!!

2013-10-30
20:29:00

Länk-kärlek Malin Holmbom
HÄR, HÄR och HÄR kan man kolla in Malins blogg från USA resan också. Det kan ju vara kul att se för vissa. Om man nu inte har något bättre för sig än att läsa andras bloggar och klicka vidare på länkar en hel kväll.
 
Om man inte tycker det är kul så kan man bortse från det här inlägget.

2013-10-30
20:18:00

Flashbacks USA
Balkonghäng innan restaurangbesök i Fort Lauderdale
 
 
 
Ocean Sky Hotel Resort i Fortan.
Lekte massor med undervattenskameran. Synd att den inte fungerar längre.......
Mer balkonghäng. En dag vill jag bo såhär. Eller iallafall med havet som granne.
Malin, du måste göra klart din OW så att vi kan dra och dyka någon stans!!! 
 
Clearing the mask
Titta titta jag kan stå på händer!!
Glada open water divers!
Snyggmalin har köpt ny klänning och nya skor!
Det var mycket ljus på Miami Beach.
En ljummen kväll i Fort Lauderdale. Shopping och supergod mat. Det gillas!
 
 
Det var en sådan trevlig resa. Med först Universal studios, (HARRY POTTER <3), seaworld och Magic Kingdom, sedan sol och bad och häng på playan i Fort Lauderdale i tio dagar. Bra rolig shopping, kjempeeestora portioner med god mat och familjetid. BRA SEMESTER.
 

2013-10-30
00:44:53

Middag
Var ute någon timme och plockade svamp idag. Fanns massvis så det var svårt att sluta, men jag var tvungen att gå till jobbet så kunde inte stanna kvar.
 

På jobbet skulle jag ha möte med några gäster som kommer i veckan. Planera lite om hur de vill ha det och visa dem runt. Det var mycket trevliga gäster så det blir bra det här! 
Skulle sedan gå och ta hand om varuleveransen och hittar en lapp och potatiskärlek på specifikationen. Fina kollegor man har! Det gjorde det lite lättare att plocka in all dricka kan jag lova!
Till middag blev det goda toasts och The Croods. 
Måste snart försöka sova, för imorgon börjar jag tidigt. Eller tidigt och tidigt, kl 11. Men det är en timme innan jag vanligtvis brukar vakna så vi får se hur pepp jag är imorgon! 
 

2013-10-29
03:43:49

Besök och vårrulle
Anna och Stefan kom över nu ikväll. Jag gjorde vårrullar till dem och det blev succé! Det var ju kul att de gillade dem, för vem vet, alla kanske inte gillar rispapper? Det är ju lite speciellt måste jag ju erkänna. Men hemskt gott tycker jag, Och alla jag visat det till också!

De åkte hem vid elva-tiden och jag har pysslat med bilder på datorn, kollat igenom och redigerat några av bilderna från resan till centralamerika, letat efter en film (Komt een Vrouw bij de Dokter heter den på nederländska) utan resultat, och lyssnat på HarryP, fjärde boken.

Nu är det dags att sussa sött, är faktiskt riktigt sömnig nu så det ska bli skönt. Imorgon kanske jag ger mig ut på en springtur, kanske inte. Vi får se. Ska iallfall jobba på kvällskvisten, kontorstid. Det blir bra det!

2013-10-28
14:06:47

sjukaste filmen evaah!
Alltså igår kollade jag på en film. Och det var den sjukaste på länge!? Movie 43 hette den. Kan ju inte påstå att den var bra, men det var massa kändisar i den och den fick mig både att kräkas lite och skratta. Ja tidsfördriv var det garanterat.
 
 
Här en del av filmen.
 
 
 
 
 
 
Ja ni fattar grejen. 
 
Men alltså hur kan de få skådespelare som Kristen Bell, Hugh Jackman, Halle Berry och Kate Winslet (och många fler) att göra en sådan fruktansvärt ovärd film?? Har skådisarna dåligt med pengar eller vad är det frågan om??
 
Ja time well spent, NOOT.

2013-10-27
02:12:06

#2 kalvbräss
 
Såhär göttigt kan det se ut! #justsayin 

2013-10-26
16:14:00

Hummer-och kalvbräss-sauté
Jag får prova så många spännande saker på jobbet alltså.
 
Igår till exempel. Så serverade vi glaserad vaktel med Hummer-och kalvbräss-sauté och en balsamicoreduktion. OOOH EEEMM GEEEE. Det var sjukt gott. Alltså sådär gott att man inte vill sluta äta. 
 
Vakteln, söt av glacen, tillsammans med den klibbiga reduktionen, och sautén. 
 
Kalvbräss har jag aldrig smakat förut. Och det kanske av naturliga skäl. Det var inte förrän efteråt som jag fick reda på vad det var. 
 
Kalvbräss är en liten körtel som växer i halsen på kalvar. Den finns där för att kalvar egentligen inte tål mjölk och den måste processas innan den kommer ner i magen. Så det passerar massa råmjölk (=fett) igenom den här körteln och ju äldre kalven blir, desto mindre blir körteln. Och när kalven slutar dia så försvinner den helt. 
 
Man slaktar alltså en gödkalv. Tar denna lilla körtel (låter inte så fancy.......) och lägger den i grädde och kokar. (Och säkert massa andra steg i detta recept as well, men det kan jag inget om) och så blandar man det med hummer. Färsk hummer, med smak av hav. ALLTSÅ THAT COMBO!!! Jösses. Sjukt gott! 
 
Ja så om ni inte riktigt vet vad ni ska laga till lördags middag. Det här är mitt tips!
 
Hör bara så gott. Glaserad vaktel med hummer-och kalvbräss-sauté och balsamicoreduktion. Toppval!
 
 
 

2013-10-25
12:14:48

AND NO ANNOYING SOUNDS, OK?!
 
Genialt. 

2013-10-24
17:55:37

Ganska varmt ute
Den här trion käkade hemmagjord pizza igår, med feeeeta och vitlökssås
 
 
Det var varmt ute, eller varmt och varmt, men över tolv grader. Hade det inte varit för blåsten hade man kunnat sitta ute. 
De har tre tjockiskatter, det här är Tiger
här är minstingen, Happy
Och kelsjuke Mumbas. GOSKATTER
 
Kan eventuellt ha spårat ur lite på småtimmarna, när vi lyssnade på vår största gemensamma musikgenre, VOLVODUNK. HAhaha, så kul att vi alla tre har ett var sitt förflutet med gamla volvos med 6x9 tums högtalare, diskanter och baslådor som får inälvorna att vibrera. Vi lyssnade på klassiker med Byz och secontunez och drack öl. Just like the old days! 
 
 
 
 

2013-10-23
17:59:34

Vin och pizza
Veckans kombo. Både Sylwester, Anna och Stefan fyller år denna vecka. Det firar vi med en ledig kväll med pizza, vin och sång!

2013-10-23
05:09:56

Tappade bort tiden lite...
OJ. Tiden springer iväg när man har roligt. Är klar med mina foton nu, för den här gången. KUL!

Synd att jag inte kunde beställa fotona hit utan att resten av dem kommer till Kvarngatan....Nåja. Gott om tid att göra det en annan gång. Good natt!

2013-10-21
16:11:39

Livet
Sitter här och försöker fånga den här känslan.
 
Jag har just beställt massa bilder till framkallning och sorterar nu ut sommarens foton för att några ska få bli till analoga bilder i mina album. Vet inte vart jag ska göra av alla dessa album senare men det är så kul att pyssla och sätta in foton i dem. Och tillfredställelsen när det är klart är fantastisk! Så jag fortsätter väl så länge jag har tid.
 
Jag har gjort så mycket coola grejer i mitt liv. Jag kan inte förstå det riktigt. Och fler saker ska det bli. Tillexempel Inle lake i Burma. Det kommer bli så jäkla häftigt!!
 
Jag vill inte leva mitt liv med att jobba. Jag vill göra roliga saker. Och mitt jobb är helt okej, men lite av ett nödvändigt ont. Just nu har jag en perfekt kompromiss, för jag fattar ju att man måste ha pengar för att kunna göra massa skoj, så jag jobbar lite och sen reser jag. För resa tycker jag är kul. FANTASTISKT kul. Träffa människor. Upplevelser. Stora som små. Minnen. Häftiga minnen. Minnen av en fantastiskt god coconut på en strand i Panama. Skräckminnen av bullsharks som simmar nära inpå en. Adrenalinkicken av ett fallskärmshopp. Skratten på en plaststol i solnedgången med vänner du just lärt känna men som det känns som att du vet allt om. Allt viktigt iallafall. Livet utan el och internet. Livet utan klocka.  
 
Karriär. Det är lixom inte min grej. Inte än iallfall. Det är inget jag är intresserad av, eller allstå missförstå mig rätt, klart att alla vill ha en karriär och vara framgångsrika, men jag vill inte jobba för det. Jag föredrar att spendera min värdefulla tid med andra saker. Göra saker som jag tycker är roligt. Kanske hittar jag en dag ett yrke som jag inte ser som ett jobb, och då kan dedikera mig helt till det. Men där är jag inte ännu. 
 
 
Tänk om pengar inte var allt. Vad skulle man göra då? Fråga er själva det! Kanske skulle alla vara lite lyckligare då. Kanske. 

2013-10-21
00:17:22

Hvaler Tea-Party
Anna och Stefan var här på besök och vi konsumerade en hel del tepåsar idag. Så trevligt det är att dricka te. Och som jag gillar Chai, med kanel och ingefära. Mums! Kvällen har spenderats skypeande, först med Amanda, sedan med Mamma och sist med Elin. Härligt med lite kontakt med omvärlden idag! Skype. Vilken grej alltså. Mamma berättade också att mormor och morfar köpt sig en padda. Nu kan jag kanske skypea med dem någon dag också! Det vore ju trevligt :) Ska fortsätta lyssna ett par timmar på HP nu.

2013-10-20
03:53:38

Saker som upprör

Lyssnar på bok nummer två av Harry Potter, The chamber of secrets. När jag ska prata med mina norska vänner om denna fantastiska bokserie så blir jag så irriterad (och full i skratt ska väl tilläggas) över deras namnändringar. Jag menar Neville Longbottom har blivit Nilus Langballe, Professor Dumbledore kallar de för Humlesnurr, McGonagall heter McSnurp och the Golden Snitch heter Gullsnoppen.

Ni kan ju tänka er dialogen när Harry för första gången spelarr quiddich, som förresten kallas för rumpeldunk. "HARRY SÄTTER GULLSNOPPEN I HALSEN!!!!" Alltså WTF??? Kolla in ett klipp här.

Kan inte för mitt liv förstå varför man ska översätta namn? Snacka om att dissikera och förstöra boken?! Jag skulle väl kunna hålla på i en halv evighet med dessa namn men det är bäst att jag slutar så att jag orkar upp imorgon. Ni kan ju gå in och läsa mer här om det skulle råka vara så att ni verkligen vill veta alla namn som någon fin översättare (säkert en underbetald svensk som ville ha lite kul på sitt nya jobb)  har bestämt. 

Imorgon kommer Anna och Stefan på te så det är bäst att jag går och lägger mig nu så att jag är vaken när de kommer :) Klockan har ju återigen blivit snart fyra så det är på tiden!

 

 


2013-10-19
14:34:00

Ett strömavbrott och 250 stearinljus senare
Det blev en spännande kväll igår minsann. Vi hade temakväll, Winemakers dinner, och Italienaren Alessandro och ett norskt par, Klaus och Bibbi Hagerup, var inbjudna för att prata vin. 
 
Temat var exklusiva viner från Piamonte, så som Barolo till exempel. Vi hade 40 gäster och alla mycket intresserade i mat och vin. Vi hade förberätt allt, tänt ljus, skänkt vin i allas glas och Allessandro presenterades. Han började prata och efter ca 30 minuter blir det helt mörkt i hela huset. Larmet går av och Öystein kommer ut för att se om det är någon säkring som gått eller så. Vi servitörer börjar tända massvis med ljus i kandelabrar som finns lite överallt. Vi satte värmeljus på toaletterna och tände alla värmeljus och blockljus vi kunde hitta. 
 
Alessandro fortsatte sin föreläsning i en otroligt mysig (och varm) restaurang medan vi (läs: kockarna och Öystein) felsökte problemet. De ringde elcentralen och det visade sig att hela Kirkeöy, hela Asmalöy och halva Kråkeröy var utan ström. Det var ett brott på huvudledningen, men de visste inte var. Vad göra nu? Om 20 minuter ska första rätten ut. 
 
Kockarna konkade in en gammal gasspis som sett sina bättre dagar och i skenet av ett 20-tal ljus i stakar så fortsatte de fixa mat. Alltså WOW.
 
Vi fick nya besked hela tiden om när strömmen skulle komma tillbaka. De visste inte vart problemet låg så vid tre tillfällen kom strömmen tillbaka ett par sekunder för att sedan försvinna igen. 
 
Första rätten gick ut. likaså andra, tredje, fjärde och femte rätten, utan ström. Vilken grej. Det var sjukt mysigt och för oss servitrörer var det inga större problem. Det var kockarna som fick slita. Vårt största problem var att vi inte hade tillräckligt med glas, så gästerna fick använda om sina glas från vinprovningen, eftersom att vi inte kunde diska någonting. Det verkade inte röra dem det minsta.
 
Det blev en magiskt fin kväll. Fantastisk god mat, imponerade gäster, och stämningen alltså. Stämningen som blir när allt ljus som finns kommer från levande lågor. Åh det var så fint. Synd att jag bara hade den skruttiga mobilkameran att föreviga tillfället med.
 
Köket kändes lite som ett gammalt slottskök och man väntade nästan på att en man i cape och monockel skulle komma ner.
 
Och så månen. Månens ljus som lös så starkt att man skulle kunna trott att det var en sommarnatt. Ja det här var fint. 
 
Jag är mycket glad att jag har så fina chefer och kollegor som samarbetar och håller humöret uppe. Detta hade inte gått på långa vägar på några av mina andra arbetsplatser. 
 
Vid halv ett tiden tror jag det var, så kopplades vår egen generator på och vi fick ström igen. Det till en hög protest från gästerna som ropade till oss att släcka lamporna! HAha. Det var så kul.
 
Det var en ganska kul slump också att det är ett planerat strömavbrott på söndag, att vi därför hade en generator redo att kopplas på. Det tog bara lite tid för elgubbarna att komma på plats. 
 
 

2013-10-18
14:36:15

Jobb om två timmar
Ligger i soffan och lyssnar på lille HarryP. Vill gå ut på en promenad men har lovat mig själv att diska innan jag får göra något annat. Så därför har jag inte rest mig ur soffan sedan frukost (HA, "frukost" kl 13.30).

Men snart är det dags att sätta igång om jag ska bli klar innan jobbet. Klart är i allafall att jag inte kommer hinna med en tur ut i det underbara vädret. Det är lite synd att jag inte kan få arslet ur.......

2013-10-17
13:52:21

Sista maskrosen
 
Dags att ta sig på en springtur innan jobbet. 
Förresten. Drömde sjukaste drömmen inatt. Har helt klart spenderat för mycket tid med Stefan och Anna! Haha. En musikal, en enorm affär och massa spelvärldar....Tänker inte ens gå in på den mer men jag är glad att jag vaknade!
 
Igår var vi tre in till Fredrikstad och käkade sushi. Det var gött! Sen skulle vi bara hem till dem och dricka en kopp te. Som vanligt kan jag inte slita mig från socialt sällskap så var inte hemma förrän vid midnatt. Det var så trevligt och deras tjockiskatter alltså. Mys!
 
 
 
 

2013-10-16
16:20:09

Harry Potter och träning
 
Tittade mig själv i spegeln idag och tänkte att lite träning kanske skulle sitta på sin plats.
Är så sjukt stel i benen
 
Så började med stretching som massageRaimo sa att jag måste för att inte skada mig. Och det gör så in i helskotta ont när det drar och tänjs på baksida lår och i knävecken. Men nu kan jag snudda vid mina tår både när jag sitter och står, utan att böja benen. PROGRESS! Till och med när man sitter med ena benet under sig och andra benet rakt fram så kan jag nå tårna med motsatt hand!! Har väl aldrig hänt mig förut. Men där ser man vad 30 minuters uppvärmning kan göra med en. Bara att fortsätta!
 
Sedan la jag mig raklång på rygg för att göra lite magövningar. Det blev varmt så jag drog upp tröjan och fick se att mina revben är helt snea. Ska det se ut såhär? Det ser ju jätteskumt ut!!
 
Harry Potter peppade mig igenom några situps och lite "fallande ben"  och nu är det dags för duschen. 
Sushi ikväll med Anna och hennes pojkvän Stefan. 
 
 
 
 
 

2013-10-16
03:18:07

New Girl s03
En tredje säsong av New Girl är igång och jag har sett de första fyra avsnitten. HAHAH alltså vad jag älskar de här karaktärerna. Framförallt Nick Miller och Jessica Day.
 
I tredje avsnittet så är det ett tjaffs mellan två personer och Nick avbryter mitt i och säger:
 
I made up a dance so that everybody can be happy
Halv fyra på natten är det bland det roligaste som kan hända! Skrattar här i min ensamhet.
 

Älskar också att nästan oberoende på vilket citat jag sökt på de senaste två månaderna så finns det en gif (en rörlig bildserie) från den scenen. Tumblr alltså. Vilken grej!

2013-10-15
01:27:02

ikapp med livet
Har nu spenderat kvällen med chai-te, svamptoast och raggsockor. Har äntligen kommit i fas med mina serier och blogginlägg. Det känns skönt. Nu är allt som vanligt igen.

Löpturen var vacker men inte speciellt snabb. Mer som en lunk. Men det blev en mil på 1h10min iallafall. Appen visade dock lite mer glädjande siffror. 15.59 km på 1h10min. GPS:en verkar ha lite svårt att lokalisera mig. Den hoppade fram och tillbaka i sidled vilket gjorde att sträckan blev mycket längre än va den var på riktigt. Hade ju annars varit spännande om samma runda helt plötsligt ökat med 5 km.


2013-10-14
14:12:46

Lambertsglaciären
 
Här ser ni, i storlekordning med världens största glaciärsprickor.
Vackert mönster måste jag ändå säga. Kommer nog trivas med den nya designen.
 
Idag är jag ledig och har nu på morgonen lyssnat klart på citronboken och tänkte börja på en nu. Kanske blir det den där med Jules Verne En världsomsegling under havet, eller Till jordens medelpunkt. Vi får se.
 
Har flyttat in helt nu också. Alla kläder i "garderoben" och kastruller i skåpen. Skönt. Slängt in en maskin också, och ska snart ut på en löptur :) 
 
Hoppas på lika bra resultat som när jag sprang med Robin förra måndagen, vi får se hur det blir med den saken!

2013-10-13
23:58:55

och så var det min tur
då kan jag officiellt anmäla mig in i klubben till spruckna smartphone skärmar. kul kul. skönt att få vara med i gemenskapen!

idag har jag varit ledig. vid halv ett åkte jag till den nya tjejen för en kopp te. tekoppen hos Anna blev lite mer än 1, ca 17 tekoppar slank ner och så lite käk. åkte inte hem förrän vid halv tio. jösses. lite sällskapssjuk eller vad!?

och så kul vi hade. och va fina katter! gos!

kul med nytt folk :D

2013-10-13
03:05:53

Sol Svamp och Sitroner
Ja jag vet att citroner stavas med c och inte med s, men i norge så stavas de så där, och det passade bättre in i min rubrik kände jag,

Idag vaknade jag tidigt, trots att jag somnade någonstans vid 5snåret.
Vid elva hade jag redan ätit frukost och var redo för ett avsnitt av Once upon a time.
Vid tolv tänkte jag att jag skulle gå på en liten prommis i det vackra vädret. Sagt och gjort tog jag med mig en påse just in case jag skulle hitta lite svamp och gick ut. Slutade med att jag fyllde en halv ica-kasse med trattisar och kom hem först tre timmar senare. BRA DAG.

Hummerafton på jobbet idag också. 7 rätter alla innehållande någon form av hummer. Det var hummersoppa, hummerrisotto, plain humerstjärt, smörsauterad hummerklo, hummerbruschetta, kalvdans smaksatt med hummer, och hummerragu.

Allt såg väldigt gott ut!

Får ju inte heller glömma att kära pappa fyller år idag, (12e) 46 år gammal. GRATTIS grattis på födelsedagen.

Och varför står det då citroner med i dagens rubrik. Jo, jag har börjat lyssna på boken små citroner gula, har fastnat totalt! Den här boken är inget man somnar ifrån, inte som eragon...... Nej det här är en bra bok, och en bra uppläsare. Minns inte vad hon hette men hon har en röst som inte är särskilt sövande. Gillas.

2013-10-12
04:12:24

Tillbaka i gamla vanor
Ett dygn på hvaler och jag är redan tillbaka i samma gamla rytm... Klockan är efter fyra och jag har inte lagt mig än.... Jobbade nu ikväll, det gick okej, men det märks att man varit borta ett tag. Alla har fortfarande lite semestermode i hjärnan och det går lixom inte lika smooth som det brukar. Hoppas det går bättre imorgon, då är det hummerafton, 7 rätter, alla innehållande hummer! Den nya tjejen Anna gjorde sin första dag idag. Hon var en kul typ! Vi kommer nog ha riktigt kul ihop om det fortsätter såhär! HEJA

2013-10-11
16:00:48

När...
 
När jag tänkte avnjuta ett glas apelsinjuice "not from concentrate" och inser att jag köpt grapefruit juice..........

2013-10-11
00:03:49

kyligt på hvaler
har kommit fram. safe and sound tillbaka till lantlivet i Norge. välkomnas av strålande stjärnklar himmel och fullständig tystnad.

har packat in matvarorna i kylen men resten av sakerna står kvar i bilen. det tar jag nog imorgon.

trött som tusan är jag efter en lång dag. jag har bäddat ner mig själv under filt och täcke. det är lite kallt eftersom ingen varit här på 2 veckor drygt. hoppas det blir bättre snart för nu är näsan röd.

2013-10-10
09:13:59

Dags att fylla bilen igen.
Skulle egentligen ha packat igår, men då kom kära Viktoria på besök och vi hade viktigare saker för oss än att packa tyckte jag. Gick därför och la mig relativt tidigt för att orka gå upp vid 8 och packa. Nu ligger jag fortfarande i sängen, alla mina kläder ligger i en enda röra på golvet. Jag har inte packat någonting ännu. Nu ska jag snart hämta upp Elin och så ska vi åka till Köping. Jag ska på massage och sedan ska vi käka lite lunch. SEN ska jag packa. Och köpa nya arbetsskor, och fotoalbum, och massa limstift.

Gissar att jag inte kommer iväg förrän vid fyrasnåret om detta fortsätter i den här takten. Heja heja.

2013-10-09
09:53:09

Höst i Linkan
I måndags hade jag ställt alarm på 06.10 för att åka med mamma till Linköping. Till Robin.

Eftersom Robin går i skolan så käkade vi frukost tillsammans när jag kom, och när han åkte till universitetet så åkte jag in till stan för att strosa omkring lite. 
 
 
Vackert var det!
Älskar höstens alla färger!!
Till lunch åt jag lit smarrig sushi och började lyssna på en ny ljudbok sedan Eragon serien ÄNTLIGEN är klar. Den var dryg alltså. 
Nu lyssnar jag på Around the World in 80 Days. Mysig liten bok och det är så fint att lyssna på berättarens brittiska. När han "är" Passepartout så bryter han dessutom på franska. 
 
När Robin kom hem så var jag aspepp på att springa. Vi har pratat om det så länge att jag självklart tog med mig mina snabba skor och snyggaste outfit. Hans kommentar: WHaaaat?! var du seriös med det där???
 
Självklart svarade jag och så var vi iväg. Vi sprang något som hette Lok-milen. Jättefint spår med mycket backar, inte så branta att man inte orkade springa hela vägen, men tillräckligt branta för att  det inte ska bli tråkigt och för att öka pulsen rejält.
 
Jag sa att jag ville under 60 minuter, sagt och gjort, Robin tog sin coachuppgift på renaste allvar.
För honom var spåret ingen match. Det kändes som om han studsade fram där framför mig. Skrek peppande kommentarer. Beskrev spåret de närmsta metrarna. Sa åt mig att öka takten, Fan va jag löpte. Jag var så trött. Det visslade i lungorna typ. Och han fortsatte. Fortare kan du, upp för backen, små korta steg, ner för backen, sträck ut. ÖKA ÖKA
 
Vi kom framåt. Snabbt. Kilometer för kilometer. Och efter att ha spurtat som fan på sista 200 meterna så kom jag i mål på en tid på 58:14. SÅ GALET NÖJD.
Jag hade aldrig sprungit på sådär om jag var själv. Men nu jäklar. Jag var så envis. Tjockt pannben, tänk tjockt pannben MARRE som han skrek ett par gånger.
 
Trötta och nöjda körde vi hem. Lagade awesome pizza med köttfärs, tomat och fetaost med min specialité till vitlökssås till middag. Käkade och pratade halva natten. Så trevligt att komma dit. Skrattar oavbrutet känns det som. Det är sällan numera. Robin alltså. Vilken kille! Synd att vi ses så sällan. Vi också. 
 
 
 
 

2013-10-09
00:25:20

London del 3
 
Lunch på le Boudin Blanc -  buttersquash and honeysoup
Caramelised pear charlotte
The Buckingham Palace
St James Park
 
Fredagen spenderades lugnt och stilla i några av Londons vackra parker. På kvällen provade vi på publivet i Shoreditch och Leicester square. topp! Mycket trevligt att sitta bland alla engelsmän och dricka en kall öl på en bakgård.
 

2013-10-07
12:45:00

London del 2
Go frukost i Shoreditch. Avocadotoast och grekisk yoghurt.
Där hade de fina lampor i taket.
Mycket konst på väggarna i shoreditch. Trevligt kvarter med massa härliga pubar och clubar.
 


 
 

Towerbridge var fint!
Vi åt stark indisk mat jag och Heleen, det smakade mycket bra. Naan bröd var så gott, och det gick åt mycket till den  där kyckligcurryn!

Millenium Bridge, bron som blir förstörd i Harry Potter filmen,
London Eye by night
Kära Heleen
Turistade lite såklart
 
 
 
 
 

2013-10-07
01:10:00

Harry Potter - Warner Bros London
Harrys lilla kryp-in.
Great Hall
Bellatrix favoritutstyrsel - tänderna. 
När tänderna var i, då var hon riktigt i karaktär
Sovsalarna. De var så små!

De handgjorda trollstavarna

Tjocka damen
Det var riktigt häftigt att se hur de har gjort för att filma quiddich och flygande bilar och andra effekter.
Butterbeer var jag ju tvungen att prova. Det var inte gott alltså!! Det smakade som trocadero med en klick vaniljgrädde på!
 

2013-10-06
13:11:09

London del 1
Startade dag ett med att gå i Hyde Park. Enorm park med massvis med fåglar och ekorrar. Springande människor och hundar. Filosoferande gubbar och mysiga caféer. 

Jag strosade runt där i ett par timmar, kollade på folk, blommor och djur,  och åt frukost.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag stog här och fotograferade ankorna kom en Egyptisk man fram och frågade om jag kunde fota honom. Visst sa jag! Gjorde det och så när jag tagit några foton så började vi prata. Han bjöd på lite te och vi gick runt i parken och pratade om allt och inget. Sedan skildes vi åt och jag tog mig till Liecter Square för att köpa musikalbiljetter.
 
 
 
Turistade lite på vägen.
 
 
 
Och åt Lunch med Anniken i Covent Garden
 
 
Heleen och Jag såg på Billy Elliot. Sjukt bra och fantastiskt duktiga dansare! Både barn och vuxna. VÄRT!
 

2013-10-03
02:28:00

1000 år och 1000 mil
....vi sitter i samma biil. (med fokus på 1000 mil) Ligger på Annikens säng och sträcker ut mina trötta ben! Gått runt i ett kör idag. Har kikat runt i Hyde Park (där jag hängde en stund med en egyptier som bjöd på te och pratsällskap),kollat på BigBen, vandrat runt i Londons centrala delar utan att exakt veta vart jag är men ändå hittat fram, druckit afternoon tea och varit på musikal. Såg Billie Elliot på Victoria Palace Theatre med Heleen. Mycket mycket bra, applåder! Blir så sjukt imponerad av barnskådespelare, herre gud va duktiga de är! Tänk om en hade hälften av deras begåvning.Då vore jag lyckligt lottad! Imorgon ska jag till the magic world of HarryP. Det blir kanon.

2013-10-01
18:33:40

London Calling
Sitter nu på Stockholm-Västerås Airport och väntar på att få boarda planet som ska ta mig och mitt lilla handbagage till Stansted Airport en bit utanför London.

Det är en kal och mycket sparsamt möblerad väntsal, inte så många människor och inte heller en så speciellt spännande tax-free.

Malin körde mig hit, det var schysst av henne. Lärde mig förresten att ordet schysst egentligen stavas juste. Juste ska alltså uttalas som schysst. mycket underligt.

Innan vi åkte från arboga var jag in på alla butiker i centrum som säljer snus, för att hitta en stock skruf till Anniken. Det var inte det lättaste kan jag lova! Men fem dosor lyckades jag skrapa ihop. Kände mig väldigt skum och som att jag gjorde något förbjudet när jag gick omkring där och frågade efter denna snussort, som jag gärna ville köpa tio dosor av.

Nu hoppas jag att jag fått med mig allt jag kan tänkas behöva för ett par dagar i denna storstad. Blir nog inte så mycket bloggande där bortifrån för gissar att jag inte kommer ha WiFi så ofta. Men det är ju bara ett par dagar. Jag ska väl klara mig utan mitt flöde på insta och facebook också, utan större problem. Hoppas jag!

Om en timme lyfter jag. Landar kl 20.50 lokal tid om allt går bra.

2013-10-01
00:17:33

en bättre söndag
igår vaknade jag upp taggad till tänderna för ännu en Stockholmsdag. trots skavsår linkade jag iväg i hög takt till tunnelbanan för att möta Matilda vid ringen. trots min snabba takt blev jag ändå sen.....

vi promenerade runt i stan och pratade massor. det blir ju så långt mellan gångerna så massa sjukt spännande saker som hänt sedan sist!

kl 14 hade vi bokat bord för brunch på Berns. vi satte oss ner i den fina salongen. trångt och gemytligt. en mycket trevlig och service-minded servitris berättade om buffeerna och fixade dricka till oss. hon plockade rent vårt bord efter varje omgång mat och gjorde besöket mycket trevligt. maten sen då; FANTASTISK!
shit va gott de va. smakade massa nya grejer. det bästa var dumplings, sushi, tom kah gai, ribs, chicken cashewnut, Thai Ceasarsallad och ostron. och så det enorma dessertbordet. herre min gud. så mycket mat. så lite tid.

mätta var vi. så mätta att vi nästan sprack. men så nöjda! vi beställde in lite te, och då fick vi en var sin gjutjärnskanna med det lösteet man ville ha och en liten kopp. så mysigt och gott!

dit blir det återbesök!

vid 6tiden åkte jag pendeln till skogås för att hälsa på Therese och Ola. där bjöds det på mer mat, pizza, och mycket trevligt sällskap.
pratade halva natten.


idag vaknade jag till världens go-frukost. juice, yoghurt, frukt, röstat bröd, ägg, skorpor och te. lyx!

på eftermiddagen satte jag mig på sjs tåg hem. försenat som vanligt. men hem kom jag. åt en svamptoast. fick mer trevligt sällskap av Elin och Amy och vi spenderade kvällen i jacuzzin. bra helg. mycket mat. tummen upp!