the flipflop life

2015-06-30
06:18:55

mer än en månad sen jag kom hit!
Har så mycket skoj för oss att jag inte har tid att uppdatera er där hemma! 
Men för att ge er lite att va avundsjuka på;

Nu senast gjorde vi en road trip till lake superior, världens till ytan största sjö. Vi hyrde bil och jag körde hela trippen (!!!!!)  506 miles totalt.  Ganska stolt måste jag säga. 

Vi lämnade minneapolis 19.05 på fredagskvällen och var framme i Duluth kl 22.30, vid 23.30 hittade vi ett najs hotell med pool och frukost,  och fantastiska sängar som vi checkade in på. 

I lobbyn såg jag två kvinnor med nummerlappar på magen så jag frågade vart de skulle springa och när. 

De svarade att starten gick kl 00.00 och att det var precis utanför hotellet. 

Jag tittade på mina fellow counsellors och vi alla sprang ut till bilen och bytte om. Vi kom till start, hittade några glowsticks, signade in och med 30s marginal till start sprang vi igång. Det var ett 5km midnattslopp. Det var så kul och jag gjorde min bästa tid hitintills tror jag. 29.04 kutade jag in på. 

Med tanke på att jag inte vilat en enda dag på över en månad och att vi jobbat sen 06 på morgonen, och laddat med cola och Kentucky Fried Chicken så är jag mycket stolt!! 

På hotellrummet beställde vi pizza på roomservice och somnade ganska gött vid 3 tiden. 

Efter frukost och chill vid takpoolen hoppade vi in i bilen igen och körde mer norrut . Cruiseade runt i ca 5 timmar och hamnade tillsist i Finland. Där slog vi upp ett tält och gjorde eld. Vi grillade korv och badade i en av de alla floderna. Tror den hette Baptist river.  

Det var så mysigt!! 

Vid elva så bestämde vi oss för att kolla in den lokala baren, de andra tältarna runt omkring oss hade vid det här laget tröttnat på vårt stim och stoj. 

Till en början var det bara vi där men sen kom ett gäng män. Vi hade sjukt kul och det slutade med att vi inte sov mer än 1,5 timmar i det där tältet för kl 03.45 var vi tvungna att köra hem igen för att komma i tid till jobbet kl 10.

Jag är så glad för att jag har träffat mitt järngäng här som följer med på allt jag vill göra. De är lika pepp på äventyr som jag.  

Mora! 
Glada löpare! 
Vårt lilla tält och elden som vi tände med stål!! 
Finland state Park 
Näcken? 
I baren gamblade vi lite, vi vann 300 dollar 😃😃
Tyvärr blev det inga bilder på den Fantastiska sjön då varken min mobil eller kamera hade batteri..  Next time! 


2015-06-15
05:30:08

ny vecka nya tag
Imorgon är första dagen som jag är helt på egen hand med mina små barn. Har 8 (!!) 6 åringar som ska underhållas och guidas hela dagen. Det blir en utmaning.  Dock är det bara dagscampare så de åker hem varje kväll. 

Det betyder i sin tur inte att jag är ledig för den sakens skull. Det är fortfarande obligatoriskt att vara med på  all camp game och camp fire. Dessutom måste vi tälta varje onsdag. Det blir kul men slitsamt. 

I helgen var vi på äventyr i Minneapolis. Bodde på fancy hotel och utgång i downtown. Nästan alla var med. Vi hittade ett ställe som hade 18 som åldersgräns. Det var enormt stort och det fanns allt från stripstänger, dragshow, barer med strippor som bartenders och flera olika dansgolv med blandad musik. Det var en gayklubb.  30 counsellors på en gayklubb var bland det roligaste jag varit med om. Så sjukt! Och med ett gäng där alla går all in och inte är rädda för att dra till sig uppmärksamhet så kan det inte bli annat än succé! Det kommer garanterat göras om, även om inte alla hänger med. Det blev en sen natt och hotellrummet var kanske inte så värt med tanke på att jag sov mindre än 2 timmar men känslan av en mjuk säng och att ha elektricitet och ett badkar är ganska oslagbar så attee. Dagen efter chillade vi i Uptown hela dagen och åt massa god mat. Sjukt god frukost /lunch på ett ställe som heter Hells kitchen , mmmmm! Längtar redan tills nästa helg. Hoppas den här veckan går lika fort som den förra 
😊

2015-06-12
02:22:00

Pirate Day och en utekväll i Minneapolis
 
 
vad counselors gör när vi har ledigt.....
Lägg märke till min kreativiteten med kroken. Mycket stolt. 
 
 
Night out med PF och Ctwch 
 
 Hummer, tonfisk och ostron. Så bra kväll. Uptown rocks! 
 
 
Hittade föresten en foodtruck som vi såklart provade. 
 
Exalterad är bara förnamnet. 
 
Första veckan är snart över och det har gått över förväntan. 
 

2015-06-08
06:25:57

god natt alla peeps
Precis lagt mig i min bunkbed. Toppsängen är min. Sista kvällen på training weeks. Imorgon kommer barnen och jag är måttligt spänd. Det ska bli både kul och sjukt läskigt. 

Det som är skönt är att den här veckan är det bara daycamp, dvs, ingen övernattning, och dessutom inte så många barn då alla skolor inte har slutat än. Den här veckan har vi 6 barn i min grupp, och vi är tre counselors. Haha. Vanligtvis är det 8-10 barn per vuxen så det blir verkligen mjukstart. 

Så får vi se hur det känns. Ska ge det en ärlig chans och göra mitt bästa. Just nu tvekar jag lite .. Känns lite tungt med allt jobb som de lastar på oss. Vissa saker känns verkligen inte mänskligt. Det är tur att mycket av jobbet är att leka 😊

Klarar jag det här klarar jag allt är känslan nu. 

Dags att försöka sova. Klockan står på 06. 15...........

2015-06-03
04:29:32

att bo på camp och jobba med barn
Har nu varit på camp i lite mer än en vecka och det går bättre och bättre för varje dag. Varje dag är lite roligare och lite lättare att hänga med i. 

Alla är otroligt framåt och duktiga på drama så det är ibland lite jobbigt att va svensk. Lite rädd för rampljuset och vill inte ta för mycket plats osv. Men det är bara att hoppa in med huvudet före.  Så fort någon ropar efter en volonteer så är allas hand uppe i luften innan man hinner blinka. Dessutom så vill de flesta synas och höras mest så om man vill få en syl i vädret så ja,  måste man ta i. Men det är kul och nyttigt och jag lär mig nya saker varje dag. 

Vissa saker irriterar mig. Som tillexempel denna rädsla att bli stämd. Vad man än gör kan man bli stämd. Vi får inte vara med i omklädningsrummet när barnen klär om, vi får inte krama barnen utan "Jesus in-between" barnen får inte sitta i knä och ja, gud vet allt. Allt för vår egen och barnens säkerhet. Tillexempel så måste man alltid vara minst tre st när ett barn är inblandat. Antingen två vuxna 1 barn, eller en vuxen två barn, eller tre barn om de är över 10 gamla.

 Så, det betyder alltså att om ett barn behöver kissa på natten så måste barnet först väcka en ledare, sen måste den ledaren väcka den andra ledaren och säga att hen tar ett barn till toaletten, men eftersom man inte får gå bara två stycken så måste ett till barn dras upp ur sängen i och med att de sovande barnen inte får lämnas ensamma utan ledare.  Ja ni fattar. Och så är det väldigt viktigt med åldersuppdelning och könsuppdelning. Vi har haft många diskussioner där jag står ensam men stark om åsikten att vi är människor allihopa och inte behöver särbehandlas på något sätt. Eller ensam ska jag inte säga men ensam om att nämna det och ensam om att ifrågasätta. Jag tycker det är helt naturligt att blanda grupper med killar och tjejer samt lite åldersskillnad kan va  kul vid vissa aktiviteter, men så fungerar inte det amerikanska systemet, "på grund av säkerhet för barnen" säger de.  Jag håller inte med. De är verkligen gammalmodiga och trångsynta på den punkten.  Så komplicerat allt blir med dessa regler. Man blir helt matt. Jag vet att det är till för att alla ska vara säkra men herre gud. Ibland undrar man ju långt det ska behöva gå.  

När barnen kommer nästa vecka så kommer det bli en stor omställning. Jobb nästan dygnet runt. Dagen startar med morgondopp kl 07, sen frukost 08, och så är dagen igång med aktiviteter med allt från rock-climbing till kanot till bågskytte och arts and crafts osv.  Ända fram till kl 22.30 när barnen ska sova. Två timmar rast per ledare och dag. Och så ledigt lördag.  

Det kommer bli både utmanande och spännande. 

Det är mycket nytt och ett stort ansvar men också massor med roliga lekar och mycket kreativitet. Känner verkligen hur jag kommer växa av det här.  


Och hur mycket jag än tycker att det är jobbigt och konstigt med alla regler så får man vakta sin tunga. Två stycken har redan blivit avskedade på grunder som jag inte vet men ja. Lite uppkäftighet och starka åsikter är det som ryktet säger.  Så attee, man får passa sig. 

2015-06-03
04:27:35

Att skicka brev
Om det är någon som känner att ja! "Jag skulle verkligen vilja skicka ett paket till Marielle" så går det absolut hur bra som helst. Bara att adressera till mig på följande adress.