the flipflop life

2013-06-25
12:03:12

Mmmm!
 
 

2013-06-25
11:18:44

Slapparveckan
Oj, denna vecka blir slapp! Ska bara jobba 3 pass, och ett är redan avklarat. Imorgon gör jag ett kontorspass och så ledig fram tills söndag kväll. Och vad ska man hitta på? Jo får ju fantastiskt finbesök på torsdag så det är passar ju ypperligt! :D
5 flickor kommer hit, så vi ska bo 7 stycken i denna lilla hytte. En liten utmaning såhär i vardagen. Men det kommer nog bli kanon! Jag har en flexibel roomie som tur är!

Och hur bra är det inte att vara sambo?! När jag kom hem igår från jobbet fanns det ljummen rabarber och jordgubbs paj färdig med vaniljsås till. Hjärta på det!

Vi får se vad dagen erbjuder, det är växlande soligt här, men lite småkyligt. Tar mig säkert en cykeltur ner till Skjarhalden!

2013-06-23
02:09:08

Och så var det slut igen
Shit alltså va veckorna går snabbt! Nu är det söndag igen och jag är ledig. Hoppas på sooool!
Idag gick det bra på jobbet. A la carte hela kvällen. Sjukt kul!

2013-06-21
12:34:33

Glad Midsommar!
Spenderade 1½ timme med att plocka lite blommor till kransen jag försökte binda. Gick ju sådär, men det är en krans iallfall!
 

2013-06-21
11:45:53

Vilka lama djur!
Det var så otroligt vackert där jag tappade bort mig igår så idag tog jag kameran i högsta hugg och gick på långprommis.
 
 
 
 


Efter promenaden så hämtade Roman upp mig och vi drog till Fredrikstad för att käka sushi och se på Man of Steel. Sushin var god men filmen var kass. Nice att göra något och gå på bio är ju alltid kul, och filmen var uthärdlig för Clark Kent var sjukt het.
 
Fredrikstad är en väldigt trevlig stad.
 
 
(skulle publiceras igår men gjorde det de, nä? så det kommer nu istället)
 

2013-06-20
13:47:55

VIlse i skogen springer jag omkring
Sjukt bra joggingrunda igår. Tappade bort mig lite i skogen men tillslut hittade jag huvudstigen igen. Det var någonting extra taggande att springa omkring och inte veta hur långt det är tills jag kommer fram. Och med mitt lokalsinne skulle det kunna bli en oändlig runda. Men jag hittade och hade bra tempo genom hela sträckan. Skulle gissa att det blev 11-12 km på 65 minuter. Kul!
 
Idag har jag fet träningsverk i rumpa och nedre magmuskler. Yes! Tur att jag är ledig idag. Har nyss kollat färdigt på andra säsongen av New Girl så nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Tvättmaskinen rumlar och ikväll ska jag, Anniken och Cornelia in till Fredrikstad och käka lite sushi. Som jag är sugen på det alltså! 

2013-06-19
03:14:36

Söndagsgrill och Tisdagsbåt
 
 
Grillmaster. Jag gjorde sjukt goda asiatiska kycklingspett och Roman fantastisk lamm entrecote. MASTERS!
Nyponshots är introducerade och det blev succé!
 
Båttur idag med Anniken och Cornelia. Sykt digg!
 
Solade och badade på en liten liten ö. Jordgubbar var en självklarhet!
 
 
 
 

2013-06-15
14:01:13

Jobb
Så jag får jobba likaväl idag, helgen är räddad! yeeey
OCH EN TILL BRA SAK!! Imorgon kommer min roomie!! Cornelia heter hon. Det blir awesome :D

2013-06-15
02:28:54

Tack
Tack för att jag har så fina kollegor som får mig att skratta. 10 timmar idag. That's the way ahaa ahaa I like it aha aha. När jag kommer till jobbet ligger Roman på golvet och gör situps och instruerar Kris att göra lika dant för att få bukt med kock-magen. Kan inte låta bli att le då.
Sedan lite senare på kvällen smyger Sylwester åt mig lite jordgubbar och hemmagjord vaniljsås. Hur gott?!
Till råga på allt så hade vi fantastiskt glada och trevliga gäster vilket gör att tiden går fort.

2013-06-14
12:08:12

Tack lilla huggis
....Du gjorde att jag förbättrade min löptid med 4 minuter! Äckliga lilla djur.

Idag såg jag en domherre när jag sprang. Trodde de bara fanns här på vintern?! Stor och röd satt den på en gren och burrade upp sig. Vacker var den, men när jag tog fram mobilen och skulle fota skvatt han och flög iväg.

Ikväll är det jobb för hela slanten, men sen är det helg för mig. Ledig lördag & söndag. Whaaat? Vad ska man göra när man har två lediga dagar i rad? Några idéer??

2013-06-13
19:58:40

Snigelpost
Ja, snigelposten lever verkligen upp till sitt namn! Idag kom paketet jag väntat på i 2 veckor typ. Finally! :D Det innehöll fotoboken som jag gjort. Nöjd!
 
Jobbat lunch idag, och så lite kontor och reception, och så lite alltiallo med att plocka och städa och duka upp inför kvällen. Seg dag. Nu ligger jag i soffan och ska käka lasagne till middag och kolla fler avsnitt av New Girl. Ska också kolla upp Californication. Se vad det kan vara för en serie.
 

2013-06-13
01:29:00

Äckelpaddor
Idag agerade man privatchaufför då. Skjutsade först Jonathan till Fredrikstad, sedan hämtade jag upp Roman på bilverkstaden. Körde sedan vidare till Strömstad för lite storhandling. Jag hade skrivit en lista på allt jag behövde, köpte det och lite till. Hehe. De hade färsk majskolv också, som jag väntat! Idag var det inte heller så mycket folk. DIGG!
 
Käkade lunch vid hamnen, asiatiskt. Guess what. Det blev chicken cashewnut för min del. Surprise surprise.
 
Skjutsade sedan tillbaka Roman till verkstaden och sedan hem till hytten. 
 
Arbete 17-01 med Anniken. Gick väldans bra. Idag smakade vi glaserad vaktel med stuvad kål. Sjukt gott! Heja heja Hvaler Gjestgiveri!
 
Nu ska jag kolla ännu ett avsnitt av min nya favvoserie New Girl innan jag somnar. 
 
Just ja, apropå rubriken. Det regnade massor när jag cyklade hem och det var maaassor med feta vårtiga äckelpaddor som hasade omkring på marken. Uuhä!

2013-06-12
01:42:41

Strömstad
Imorgon tar jag min lilla pärla till Strömstad för att storhandla. Låååång lista nu igen...
Roman hänger troligtvis med, det är ju alltid nice med sällskap!
Ska skjutsa Jonathan till Fredrikstad också för han ska hem till Karlstad han.
Ikväll jobbade jag och Josefin tillsammans. Fulla glada gäster. Trevligt!

2013-06-11
01:45:44

Lööööön!
Så jäkla gött att första lönen rullade in idag. Yeey! Sverige på onsdag för att fylla upp kylen igen ;)
 
Idag har det varit en väldigt bra dag. Först sol och bad med fina kollegor.  Vi åt massa jordgubbar och körsbär. Åh jag älskar jordgubbar!!
Skulle förklara för Sylwester att det hette jordgubbe på svenska. Han kan ju norska så förstår mer eller mindre svenska. Innan jag riktigt hann tänka efter så sa jag" Jord-gubbe,means like,  dirty old man" Och det lär jag väl få äta upp resten av sommaren.... hehe 
 
Käkade sedan isterband och stuvad potatis sen lunch, riktigt gott!
 
Jobbade ensam med Roman idag, vi hade 6 gäster som skulle ha 3-rätter och vin. Piece of cake!
Det allra allra bästa med att jobba restaurang är att man får smaka på så fantastiskt god mat. Idag bestod middagen av sjömatsrisotto med röding och blåmusselsås, senapspenslad helstekt kalvfile med örtsky och smörslungad nypotatis och så hemmagjord chokladkaka, jordgubbsmousse och passionfruktssorbet. Herregu va  gott!
 
Smaktallerken!
 
Här är lite bilder på det enorma tältet vi satte upp förra veckan
 
Var på promenad igår. Nu har alla maskrosor blommat över och det är inte lika fina längre. Men tallskogen är vacker.
 
 

2013-06-10
01:28:19

Veckan i bilder
Förra söndagen var det grill på schemat.
 
Nationaldagen spenderades tillsammans med två av mina absoluta favoriträtter. Nr1 Macka med färska räckor, avocado och med hemmagjord aioli. Nr2 Jordgubbar i ovispad grädde.
Mackaroner och bacon i all ära. Middagsalternativet alla dagar i veckan.
 
Spenderade dagen på Storesand. Jag och massa kayakande människor. Det var så fint och varmt och somrigt.
 

2013-06-09
10:34:59

Baddräkten på
Mot stranden efter en stadig havregrynsgrötsfrukost (det enda jag har kvar hemma, hoppas jag är ledig imorgon så jag kan ta en tur till Sverige!)
Strålande väder idag igen. Älskar det!

2013-06-08
17:26:29

Resa
Här sitter jag på mitt break från jobbet och kollar in höstens resor som en galning. Möjliga flygrutter, priser, destninationer jag vill besöka, saker jag vill göra väl där. Jag kan väl säga som så att mitt liv verkar allt för kort för att hinna med att uppleva altl som finns därute!
 
Som jag kikat nu ser det ut som att det blir Hong Kong - Manilla - Kota Kinabau (visarun) - Manilla -  Yangoon - and on and on and on. Vi får se. Hong Kong och  Manilla är väl det jag helt bestämt. Annars får vi se. Det får vi se när jag kommer fram. Vill inte ha något bokat, bara göra det jag känner för, så länge pengarna räcker. TAAAAGGGAAAD. Ehh ja. Lonely planet boken är väl genomtummad. Herregu! Så många länder och platser. Och tänk alla platser som jag inte ens vet exsisterar?!
 
Kan knappt tänka mig att jag får göra sånt här. Bara åka iväg. På egen hand, hur länge jag vill, vart jag vill och när jag vill. Crazy world. Jag vill åka nu! Eller alltså, det vill jag egentligen inte. Men det är svårt att leva i nuet när man ser fram emot något så mycket. Studstar nästan fram när jag tänker på vad jag ska få göra. Det stressar mig bara lite att det går åt så mycket tid till allt. Hur ska jag hinna? Äsch. Har ju ett helt liv framför mig så ska nog hinna med ordentligt. Det ska jag nog. 
 
Det är dock lite sorgligt att tänka på hur mycket man missar med vänner och familj som stannar hemma. Det kan hända så mycket på ett år, eller ett halvår. Så många upplevelser hemma man går miste om. Och tid med alla. Men ja kvalité framför kvantitet inte sant?
Ja, tänk om kloning var möjligt. Eller teleporter. Så att man kunde ta sig fram och tillbaka i världen hurs om helst. Då hade jag inte haft lika många problem i mitt liv. 
 
 

2013-06-08
11:28:01

Studenter
Jag blir fullkomligt bombarderad av studentbilder i mitt flow på facebook idag. Sjukt avis på alla som firar! (Jag firade lite på nationaldagen dock med en egoliter jordgubbar med grädde och lite färska räkor och avocado. Inte helt fel) Men skulle inte sitta fel med en tårta a la Elin (eller Elins mamma) och lite champagne!
 
Jag serverade istället ett gäng firare idag (igår). Inga studenter dock, men ett 100-tal ingenjörer. Väldigt trevlig kväll med band och dans. Många som kunde dansa och ännu fler som trodde att de kunde dansa. Underhållningen var klass-1. En man i 40-års åldern som säkert sett något hippt klipp på youtube om hur man shufflar. eehehehe.
 
Nu är jag trött efter att ha jobbat 11.00-02.30, med en paus mitt på dan då för att käka lite. Dags att sova, splitshift imorgon igen.
 
 
Ja, det här inlägget blev visst inte publicerat i natt, så det kommer nu istället. 
Jag tänkte steka pannkakor till lunch, men då hade mjölken surnat, då tänkte jag att jag gör gräddstuvade champinjoner och pasta, men nä, grädden var också gammal. typiskt. Det blev havregrynsgröt. Fancyfancy!
 
 

2013-06-06
02:42:00

6 JUNI

2013-06-06
02:16:37

GRATTIS ELIN
Idag är det ingen vanlig dag nej det är ingen vanlig dag för det är Elins födelsedag! HURRA HURRA HURRAAA!

Synd att jag inte heller det här året kan vara med och fira. Nästa år kanske?

Jobbat kväll de senaste två dagarna och spenderat förmiddagarna på klipporna här i Hasselvika. Så nice alltså! Vattentemperaturen hade sjunkit lite idag och var nere på 14, men det var, hur ska man säga, refreshing, att hoppa i!

Josefin har sagt till mig att jag måste akta mig för paddor när jag cyklar hem regniga kvällar, jag har trott att hon har skojjat för jag har inte sett någon hittils. Men idag såg jag en stor stor vårtig padda som krälade över vägen. UUUäh!

2013-06-04
00:25:40

Med tanke på förra inlägget
 
Ja. Man ska väl inte klaga.

2013-06-03
20:43:54

Ekonomi
Alltså det är inte roligt det här med ekonomi. Det är så dyrt att leva. Uhhä. Speciellt dyrt känns det när det enda som står på listan typ är bensin och mat. Det är inte alltid kul att skriva upp allt man spenderar och sedan räkna ihop det. Det kan jag lova.

2013-06-02
19:29:48

Söndag
Idag har jag plockat lite blommor. 
Grillen är tänd och vinet är öppnat. Det är söndag och alla servitörer är på plats.