the flipflop life

2013-07-31
15:18:42

Början av slutet
Jaha. Så var juli slut. Precis som jag trodde så sa det bara tjoff. Två konserter kvar och sedan är sommarsäsongen over and out.

Det har var väldigt roligt. Intensivt och stressigt, även om jag aldrig riktigt fattade att det var mitt i smeten innan det var över igen. Men ja, så är det väl ofta. Svårt att vara här och nu.

Idag är det en vakuumdag. Bara jag och Roman som jobbar, så gissar att det är få gäster ikväll. Tråkigt!

Imorgon sätter jag mig i bilen och kör till Väjern. Det blir en lång bit men ska bli kul att träffa mormor och morfar!

2013-07-27
01:21:42

fokus
Idag var det jobb i fokus. Började dagen med att slänga ish 500 vinflaskor från gårdagen på återvinningen. Det tog sin lilla tid kan jag säga. Fortsatte sedan med att förbereda för kvällen. Duka upp och ställa vin och öl på kylning. Helt fullsatt idag både på konserten och i restaurangen. Grymt kul! 
 
Vilket drag på My Motown alltså. Crazy kul. Nu är det dags att sova igen så man orkar med 12 nya arbetstimmar imorgon. Det här är kul!
 
Imorgon kommer Therese på besök. Lills snäckan. Så kul att träffas igen! :)

2013-07-23
09:10:53

Helgen i bilder
 
 

2013-07-22
22:47:28

Vad tror ni?
De ni alla säkert har gått och fnulat på hela dagen är om föräldrarna mina tog sig ett dopp i havet eller inte. Ikke sant? Jo visst gjorde de det! Flera gånger dessutom, och senast tog jag och pappa ett kvällsdopp. Magiskt solnedgång, ljummet och en värmande sol, helt stilla och några som åkte vattenskidor. Ett glas cava i handen och några skriande måsar. Just gotta love it.

Idag har vi varit på island hopping. Besökte Herföl och Söndre Sandoy. Cyklade omkring och hade det väldigt flott i den norska skärgården.

Imorgon ska vi upp ganska tidigt för att hinna köpa lite eftertraktade räkor att äta till lunch. Vi ska besöka Hvaler Stenkunst och sen blir det jobb för min del och middag för vissa andra. Det blir kos både och. :)

2013-07-21
02:12:00

Soooolen!

Här skiner solen, både bland kollegor och på himlen. Det är fantastiskt skönt och det ska bli fint resten av veckan också, lycka! :D
 
Imorgon kommer mor och far på besök, det blir trevligt det! Äta lite färska räkor och sitta på klipporna kanske :)
Får se om jag får med dem att bada också, det är faktiskt skönt i vattnet!
 
Jag har just kommit hem från jobbet, det gick bra idag. Hade en väldigt trevlig tia som pratade om allt från att starta dejtingfirma, till dödshjälp vid ALS, till mat och viner. De var vinimportörer och tyckte det var väldigt kul att vi serverade några av deras egna importerade viner. Jag blev inbjuden till att sitta ner och diskutera dessa världsproblem men hade ju tyvärr inte möjligheten till det. 
 
Igår hade jag också väldigt trevliga gäster. Bland annat en tjej från köping och hennes pojkvän(?). Malin hette hon. Vi började snacka massa och berätta om olika resor vi gjort och vad vi ville göra. Då nämde jag att jag ville hoppa fallskärm lite i förbifarten bara. Då säger hon att hon hoppade i förrgår och att de skulle göra det om snart igen och att jag fick följa med om jag ville. HUR KUL?!?!?! Vi bytte nr och sa att vi skulle höras av så jag hoppas verkligen verkligen verkligen att det blir av! :D
 
 

2013-07-18
16:35:11

Appropå löpning
Igår satt jag och tänkte på vad jag ska göra nu när Cornelia är borta. Jag kom genast att tänka på att jag inte sprungit på typ 2½ vecka och att det är något jag borde ta tag i igen.

Sagt (tänkt) och gjort så tog jag fram löparskorna. De var dammiga och fulla med spindelväv, ett säkert tecken på att det är alldeles för länge sedan sist.

Brydde mig inte om det och taggade till med pasta till lunch (förövrigt sjukt god pastarätt jag lagade : varmrökt lax med gnocchi och limesås) .

Satte på Runkeeper och peppmusik och gav mig iväg. Stört jobbigt och svintråkigt rent ut sagt att två veckor av slapphet förstör så mycket.

Helt sjukt omotiverande att fortsätta när det går så dåligt. Hörde bara rösten från runkeeper "..... average pace 6 minutes 45 seconds per kilometer" "....average pace 7 minutes 25 seconds per kilometer" "....average pace 7 minutes 35 seconds per kilometer"

Det bara ökade och ökade och ökade. Jag försökte springa på men benen kändes tunga och fötterna klumpiga. Det slutade med 7,42 km på 54 min, Vafan?!
För två veckorsen höll jag mig på mellan 5min 45sek - 6 min 15 sek per km. Men nu, över 7 min per km?!

Shit alltså. Det blir hårdträning från och med nu.

2013-07-17
18:47:15

Ensam igen
 
 
 
Hur ska det nu bli? Cornelia har flyttat ut idag och jag känner mig genast ensammast i världen! 
 
Vem ska nu väcka mig på morgonen och säga att det finns nystekta pannkakor med jordgubbar redo att intas, eller baka bröd till mig, eller visa mig spännande vegetariska rätter som de färska vårullarna hon bjöd på häromdagen, eller hålla mig sällskap om kvällarna, eller lyssna på allt som bara måste ur min mun?
 
Det kommer bli tomt, minst sagt! 
 
Det enda som kan vara positivt är att jag eventuellt kommer springa lite mer nu, när jag inte har massa andra saker att sysselsätta mig med. Men ja. Det väger inte direkt upp om jag säger så!
 
 
 
Här kommer lite bilder från när jag fyllde år!
 
 
 
 
 
Slappa efter jobb.
Klockan tio på kvällen, helt stilla, lite måsar som skriar och en iskall öl. Norsk sommar är svårslagen
 
 
Bilder från Tjejkvälls helgen!
 
 
 
 
 
Nu har ni fått lite uppdatering från de gångna veckorna
Dags för jobb och konsert med Ingrid Björnov :)
 
 

2013-07-14
19:06:38

Bloggtorka
Skyller bloggtorkan på strålande väder och Hvaler Gjestgiveri. 

2013-07-06
17:28:31

En toast för kantarellen!
Skogens guld ploppar upp lite var stans nu. Man är lyckligt lottad som bor på en ö med typ 645 invånare!
 
Naturen är full av goa grejer här alltså. Snart kommer mer svamp, lingon, blåbär och vildhallon! Nomnomnom
 
 
 
 
PS När jag blir stor och bor vid havet så vill jag ha en stooor jasminbuske. Den doftar så otroligt gott nu. 

2013-07-04
13:01:59

Strömstad
Igår var jag och Josefin i Strömstad och koste oss. Champagne och räkmackor på Göstases. Det var riktigt gött! Vi satt där och snackade i flera timmar och när Jonathan slutade jobbet så gick vi till Pråmen. Där var det en nice bar men människorna ja. Det var en annan femma. Syntes tydligt att det var några av strömstads 18åringar som hängde där. Alla kände alla (inte på ett bra sätt) och kändes lite halvsunkiga och white-trash aktiga. Lite likt Källarn på ett sätt och det gillar jag inte!
 
Men det var sjukt nice att sitta på uteserveringar och bli serverad istället för att servera. Det gillar vi! 
Idag är jag ledig igen. Vad ska man då hitta på?? 
Har varit ute på en liten promenad och hittade massor med smultron lite sommarkantareller. Det är ju trevligt! Kanske blir en liten toast senare idag :)
 

2013-07-02
16:16:00

Sjukling
 
Och så kom förkylningen som ett brev på posten, precis som Kajsa sa att den skulle göra efter nattbadet.
Men det är okej, jag är ledig nu i tre dagar igen. Slapparställe! Sitter och räknar på juni-utgifterna och dricker upp det sista av den goda rabarbersaften som Sandra hade med sig. Sitter fint!

Cornelia och jag var och lunchade på StrandCaféen med Jonathan och Josefin förut idag. Solen stekte på våra bleka ben och det var riktigt nice mat där! Det ska vi nog besöka fler gånger :)

2013-07-01
09:50:39

Vilken helg!

Åh vad fina vänner jag har!
Det var så kul att ha nästan hela tjejkvällen på besök i helgen. I torsdags ankom en liten bil med 5 pene jenter till min lilla hytte. Vi installerade oss och alla 7 fick en sovplats utan problem. Många utifrån var skeptiska. Men det gick fint!
Vi åt massa god mat, makrill, räkmackor, kycklingsallad, grillat och något som kanske var mindre uppskattat hos de flesta var Foi Gras. Men det var ju kul att se dem prova ;)

Vi har gått på lååång tur, varit på besök i gamlebyn och så badat. Nattbadet var uppfriskande! :D

Senare idag, eller kanske imorn ska jag försöka lägga upp lite bilder från helgen.

 

Så här fina makrillar fick vi från grannen. Stekta i smör med lite färskpotatis var det en dröm!