the flipflop life

2017-02-26
02:30:00

Yala national park

Vi kom fram till Tissa på eftermiddagen och dealade till oss ett privat rum för 3000 rupees. (180kr) det var ett riktigt lyxigt rum och hotellet verkade seriöst. Därför bestämde vi oss för att arrangera vår safari med dem. 

En halvdag i parken med jeep gick på 5000 rupees vilket är mycket pengar här men när man tänker efter så är det ganska billigt. 

Vi blev hämtade strax före 05 och körde iväg mot Yala. Vi var trötta men ändå spända på att kanske få se en vild leopard. 

Vi kom till parken lite före den öppnade och fick vänta med 300++ andra jeepar på att få komma in. 

Det var nog den skumpigaste bilfärd jag varit med om och tyvärr utan större resultat. Vi såg några elefanter och fåglar. Och flera mungos som var väldigt nyfikna men ingen leopard.

Vi var ganska besvikna på hela turen. Vi trodde att vi skulle få en chaufför och en guide men det visade sig att chauffören var "guide".  Han kunde knappt någon engelska och var för upptagen med att inte köra av vägen för att kunna upptäcka några väl kamoflerade djur.  Så i princip blev vi körde runt i en nationalpark i 5 timmar utan en enda historia eller fakta om djur. Vi fick själva hålla utkik och vi vet ju alla hur svårt det är.  

Så tyvärr åkte vi därifrån med en mindre glad känsla i kroppen. Ganska irriterade på fel informationen från vårt hotell. Känslan att bli lurad är aldrig kul. 
Hotell personalen hävdade såklart att det är normalt i Sri Lanka och att ingen får både chaufför och guide för 5000 per person. Trots att vi hade bevis för motsatsen. Vi var 6 personer i bilen så vår chaufför fick alltså  30 000 rupees på 5 timmar. En normal månadslön i Sri Lanka... Men han var ju nöjd iallafall. 

Vi satte oss återigen på en buss. Denna gång till Tangalle. 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: