the flipflop life

2015-02-25
15:37:18

Paus i paradiset
Tillbaka i Ranong igen efter en mycket trevlig resa. Sjöhästar och pipefish hittade vi. Så coolt! Ett par lyckliga själar såg whaleshark också men inte jag dessvärre. 
 
Ja fick mina första egna gäster och de var mycket nöjda med mina spottingskills! Så kul att guida  :D 
 
Vi besökte shark Island en eftermiddag och det var obeskrivligt vackert. Myanmar är ett orört paradis på många sätt. 
 
 
Dessvärre blev våra två sista dagar inte lika trevliga under vattnet. 
 
Det pågår dynamit fiske här. Olagligt givetvis men korrupt som det är så är det ingen som bryr sig. Trots att vi varje vecka betalar 1000tals dollar i nationalparks avgifter så förändras inget. 
Så himla sorgligt. Det är The sea gypsies som fiskar. De syr in sig själva i ett hörn när de mer eller mindre utrotar alla fiskstim de hittar. Tyvärr förstår de inte bättre och inte lär det förändras förrän det är försent heller. 
 
Orimliga mängder död fisk låg längs botten i hela revet. Såg mer än 2000 fiskar med magen uppåt. Från en sprängladdning försvinner typ 80% ut i havet. Alla storlekar stryker med. 
 
Det är vidrigt. Som att simma över ett killing field. Total förstörelse. Vi hörde flera  smällar när vi var under vattnet och det är lite otäckt faktiskt. 
 
Hoppas vi slipper fler sådana dyk...
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Myanmar, burma, dykning, resa, thailand, travel;

Kommentarer:
#1: Elin

Hallå,jag vill också vara där du är! Med den solen och det vattnet och dom dyken! 😀 Mindre kul med dynamit fisket.. Så jävla synd att förstöra på det viset 😞 Ser framemot en resa i höst!

2015-02-26 @ 17:58:24
#2: Mormor

Men vilka upplevelser du får vara med om,även i ett paradis finns det fläckar. Men vi skulle också önska att få vara med dig i solen och vattnet.ser fram till nästa brev.
Kramar från mormor och morfar

2015-03-01 @ 09:46:29
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: