the flipflop life

2014-03-12
01:16:55

PP- kungsbyn
PP har efter första kvällens misslyckande tagit igen allt och resten av tiden visat sig från sin allra bästa sida. Wow. Hittils så är denna stad den mest intressanta i Cambodia.

I måndags mötte jag upp med Brett, en kille från Canada som jag träffade i Battambang. Vi åkte till S21 museet och the Killingfields och läste och lyssnade om det fruktansvärda åren under Pol Pot och Khmer Rouge regimen.

Det är något av det mest intressanta jag hört om, men också det mest brutala. Pol var en sjuk sjuk sjuk människa och hans politiska teori om ett klasslöst kommunistsamhälle var ännu sjukare. Om du var det minsta utbildad, hade.pengar eller var lite överviktig till exempel så blev det avrättning.

Fruktansvärda tortyrfängelser för att få bland annat barn att uppge namn och plats på sina föräldrar så att de kunde hittas och dödas, eller bara straffas för att du råkade kunna tala två språk.

Alla skolor, heliga platser och sjukhus stängdes ner. Alla människor förflyttades till tvångsarbete på fälten för bönderna var nyckeln enligt honom. Allt överflöd förstördes. Hela städer ruinernades för att han ville starta från noll.

Över 3 000000 miljoner människor dog (mer än en fjärdedel av befolkningen), under dessa 3 år, 8 månader och 20 dagar.

Det var bra och gripande museum. Rekommenderar alla att besöka dessa platser.


Att sedan PP bjuder på fantastiskt uteliv, billigt boende och god mat gjorde hela vistelsen perfekt.

Nu ska vi, jag och Brett, hoppa på en buss till Sihanoukville. Sihanouk är namnet på Cambodias kung och kan alltså slarvigt översättas till kungsbyn.

hej hopp!


Kommentar:

Var rädd om dej!

Kram Karin

2014-03-12 @ 08:13:16
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: