the flipflop life

2014-01-11
12:20:00

Dags att läma Bangkok
Nu har jag varit i Bangkok i 5½ dagar. Jag gillar verkligen staden! Här finns allt och man kan hitta exakt vad man vill. Jag önskar att jag hade ett litet (läs:stort) penthouse med takträdgård och en liten pool. Det finns galet mycket fina möbler och annan inredning. Tavlor och fina dekorationer. Vill ju nästan settle down och inreda mitt hem. Tänk att Bangkok skulle ha den inverkan på mig, det trodde jag inte!
Jag har stannat här lite längre än jag tänkt mig för det är så jäkla chill här. Och när jag nu trivs, varför röra på mig? Sjukt häftig stad. Vissa områden är kanske inte så trevliga. Många konstiga relationer mellan vita män och thaikvinnor kommer i min väg. Andra områden är så nedgångna att man inte förstår att det är människor som faktiskt bor där. Det är sådana kontraster. Ena stunder skyskrapor och fancy hotell andra stunden ett ruckel med trasigt tak. Jag kommer att åka tillbaka hit igen, det tror jag minsann. Har ju inte shoppat NÅGONTING. Ingenting har jag köpt här. Har tänkt att ett par byxor ska få följa med på resan men vi får se. 
Men imorgon är det dags att röra på sig.
 
Jag har bott i Thong Lo, precis vid en BTS station (skytrain).Ett mysigt hostel som är rent och fint och inte kostar särskilt mycket. Inte det billigaste men vill inte bo bland kackerlackor ännu.. Thong lo är ett perfekt lugnt område med mest massage och mat på gatorna, inte några barer just här.

Det här är "min" gata.Soi Sekhumvit 38
 
 
Jag har istället åkt till Khaosan Road om kvällarna och roat mig i kaoset. Det är en salig blandning av turister, tiggare, ladyboys, alkoholister och försäljare. Det är en rätt så sorglig situation för många där. Många barn som är ute från ca kl 20 till 04-05 om morgnarna och säljer diverse saker. En liten supersöt och charmig kille var bara 7 år gammal. Det skär i hjärtat när han är ute där bland alla fulla turister varje kväll och försöker sälja sina rosor. Han ska vara hemma och sova!
 
Men det är fullt ös där. gatorna är proppade med folk, mat och dryck och allt man kan tänkas vilja handla. Insekter till högtalare till viagra och haremsbyxor. 
Det har känts väldigt säkert och tryggt där, även om man såklart måste vara försiktig och så. Många ficktjuvar in action. 
Igår hängde jag med några fransoser och vi skulle ut och dansa. Kom in i någon skum klubb där jag inte alls kände mig bekväm. Jag ensam blond tjej bland thaitjejer och män i diverse åldrar och nationaliteter. En vakt var sjukt äcklig och lyste hela tiden i mitt ansikte med en ficklampa och gav mig skumma blickar. En ladyboy försökte flera gånger ta min väska men jag slog till hen så hårt jag kunde och gick därifrån. Var bara där inne i tio-femton minuter. Usch. Det var inte kul. Men allt gick ju bra och jag var itne rädd, bara arg. Riktigt jävla förbannad. Utanför mötte jag nya fransoser och vi gick till en annan mycket trevligare klubb där vi dansader tills åtta på morgonen. 
Lite sliten idag med andra ord. 
 
Jag äter sjukt god mat. Massvis med frukt och smoothies ocg juicer. En stor mangosmoothie och en kokt majskolv för 50 bath, isch 10 kr. Livin' the dream!
 
 
 
 
Åt shabu shabu igår till lunch, vilket är ett japanskt vis att äta på. Det betyder typ att koka. Man får en skål med buljong framförsig, den kokar hela tiden och så är det ett rullande band med massa mat. Man bara plcokar det man vill ha och ordnar själv med tillagandet. Sjukt gott och dessutom massa sushi och sashimi. Lyxlunch var ordet!
 
På kvällen åt jag en sjukt god seabass med massa vitlök också galet gott och kostade typ 60 kr med ris och öl till. Streetfood är det bästa!
Krabba från ett stånd utanför mitt hostel. 
 Shabu Shabu. Visste väl va ungeför 30% var på de där tallrikarna så det blev mycket prova och spotta ut. Allt var inte gott...... 


Okej, all strettfood är kanske inte lika lockande... 
Tarmar på ett spett, kan det vara något kanske?
 

 
 
Taggar: asien 2014, resa, thailand, travel;

Kommentar:
#1: Malin

Jodå, det ser ju ut som att du har det nästan lika spännande som jag om dagarna. Men bara nästan, plugget har trots allt ganska hög spänningsfaktor just nu...
Nåja, du är värd allt. Ta hand om dig och njut för mig med <3

Svar: Haha, ja men jag ser den! Jag lovar att njuta, varje sekund! kraaaam <3
Marielle

2014-01-13 @ 23:22:28
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: