the flipflop life

2013-10-19
14:34:00

Ett strömavbrott och 250 stearinljus senare
Det blev en spännande kväll igår minsann. Vi hade temakväll, Winemakers dinner, och Italienaren Alessandro och ett norskt par, Klaus och Bibbi Hagerup, var inbjudna för att prata vin. 
 
Temat var exklusiva viner från Piamonte, så som Barolo till exempel. Vi hade 40 gäster och alla mycket intresserade i mat och vin. Vi hade förberätt allt, tänt ljus, skänkt vin i allas glas och Allessandro presenterades. Han började prata och efter ca 30 minuter blir det helt mörkt i hela huset. Larmet går av och Öystein kommer ut för att se om det är någon säkring som gått eller så. Vi servitörer börjar tända massvis med ljus i kandelabrar som finns lite överallt. Vi satte värmeljus på toaletterna och tände alla värmeljus och blockljus vi kunde hitta. 
 
Alessandro fortsatte sin föreläsning i en otroligt mysig (och varm) restaurang medan vi (läs: kockarna och Öystein) felsökte problemet. De ringde elcentralen och det visade sig att hela Kirkeöy, hela Asmalöy och halva Kråkeröy var utan ström. Det var ett brott på huvudledningen, men de visste inte var. Vad göra nu? Om 20 minuter ska första rätten ut. 
 
Kockarna konkade in en gammal gasspis som sett sina bättre dagar och i skenet av ett 20-tal ljus i stakar så fortsatte de fixa mat. Alltså WOW.
 
Vi fick nya besked hela tiden om när strömmen skulle komma tillbaka. De visste inte vart problemet låg så vid tre tillfällen kom strömmen tillbaka ett par sekunder för att sedan försvinna igen. 
 
Första rätten gick ut. likaså andra, tredje, fjärde och femte rätten, utan ström. Vilken grej. Det var sjukt mysigt och för oss servitrörer var det inga större problem. Det var kockarna som fick slita. Vårt största problem var att vi inte hade tillräckligt med glas, så gästerna fick använda om sina glas från vinprovningen, eftersom att vi inte kunde diska någonting. Det verkade inte röra dem det minsta.
 
Det blev en magiskt fin kväll. Fantastisk god mat, imponerade gäster, och stämningen alltså. Stämningen som blir när allt ljus som finns kommer från levande lågor. Åh det var så fint. Synd att jag bara hade den skruttiga mobilkameran att föreviga tillfället med.
 
Köket kändes lite som ett gammalt slottskök och man väntade nästan på att en man i cape och monockel skulle komma ner.
 
Och så månen. Månens ljus som lös så starkt att man skulle kunna trott att det var en sommarnatt. Ja det här var fint. 
 
Jag är mycket glad att jag har så fina chefer och kollegor som samarbetar och håller humöret uppe. Detta hade inte gått på långa vägar på några av mina andra arbetsplatser. 
 
Vid halv ett tiden tror jag det var, så kopplades vår egen generator på och vi fick ström igen. Det till en hög protest från gästerna som ropade till oss att släcka lamporna! HAha. Det var så kul.
 
Det var en ganska kul slump också att det är ett planerat strömavbrott på söndag, att vi därför hade en generator redo att kopplas på. Det tog bara lite tid för elgubbarna att komma på plats. 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: